Logo allesoverkatwijk.nl


Feestmiddag bij Stoomtrein Katwijk Leiden

Pieter van der Ham van Stoomtrein Katwijk Leiden ontving vrijdagmiddag van burgemeester Visser de erepenning van de gemeente Katwijk. Tijdens deze middag nam Pieter van der Ham na 31 jaar afscheid als voorzitter van het museum. Deze middag vond ook de eerste officiële rit langs het gehele Valkenburgse Meer plaats en werd het geheel vernieuwde binnenmuseum officieel geopend. 

Ereburger van Katwijk
Vrijdagmiddag is de eerste officiële rit gereden langs het gehele Valkenburgse Meer en is het geheel vernieuwde museum officieel in gebruik genomen. Twee heel belangrijke mijlpalen voor het museum waar alle vrijwilligers heel erg trots op mogen zijn. Een kroon op hun werk. Wat bij Stoomtrein Katwijk Leiden is gepresteerd, is uniek in de (museum)wereld. Tijdens deze bijeenkomst is ook afscheid genomen van Pieter van der Ham in zijn rol als voorzitter. Een taak die hij met verve heeft vervuld. En dat maar liefst 31 jaar lang.

De inzet van Pieter van Ham voor het museum is niet onopgemerkt gebleven bij de gemeente Katwijk. Daarom ontving Van der Ham uit handen van burgemeester Cornelis Visser de erepenning van de gemeente Katwijk. De burgemeester sprak daarmee zijn waardering uit voor de lange periode die Van der Ham doorbracht als voorzitter en vooral zijn vasthoudendheid om een museum van zo’n hoge kwaliteit te realiseren in Katwijk.

Sluiten van de lus
Samen met gedeputeerde Willy de Zoete van de provincie Zuid-Holland schroefde Pieter van der Ham een herinneringsplaquette op een rechtopstaande biels aan het einde van het perron van de Wassenaarse Wetering. In plaats van het gebruikelijke rangeren bij deze halte kon de rit nu vervolgd worden langs het Meer. Bij de brug stonden diverse fotografen klaar om mooie plaatjes te maken van de stoomtreinen die over het water reden. De publieksritten langs het gehele Valkenburgse Meer zullen later verreden worden. Nog niet alle werkzaamheden zijn afgerond.

Heropening binnenmuseum
Teruggekomen bij het station werd het gezelschap van genodigden rondgeleid door het vernieuwde museum om vervolgens weer uit te komen op het “marktplein” van het vernieuwde museum. De huidige voorzitter René le Clercq bood Pieter van der Ham namens alle vrijwilligers een straatnaambord aan. Voortaan gaat het marktplein in het museum door het leven als het “Pieter van der Hamplein”.

Museumjaarkaart nu ook geldig
Men kan op vertoon van de museumkaart gratis naar binnen. Een goede reden om kennis te maken met dit aantrekkelijke en kindvriendelijke museum in onze regio. Tijdens de zomervakantie is het museum naast de reguliere weekendopening ook geopend op de dinsdag en donderdag.