Een beetje weemoedig nam Meerkerk afscheid als onderwijzer. | Foto: pr
Een beetje weemoedig nam Meerkerk afscheid als onderwijzer. | Foto: pr Foto: pr

Na 46 jaar zwaait meester Meerkerk af

Algemeen

Meester Meerkerk heeft vrijdag 24 juni na een carrière van 46 jaar in het basisonderwijs afscheid genomen van de Groen van Prinstererschool in Katwijk. 

Zijn loopbaan begon in 1976 als leraar op de Mauritsschool in Katwijk en in 2014 is hij leerkracht geworden op de Groen van Prinstererschool. 

‘We gaan Gert-Jan ontzettend missen. Zijn vertelkunst, authenticiteit en liefde voor het vak is groots. We hebben uitgerekend dat Gert-Jan minimaal 1.600 leerlingen een jaar lang onderwezen heeft, dat is de Nieuwe Kerk vol. En dat stemt tot nederigheid en dankbaarheid’, aldus directeur van de Groen van Prinstererschool Jan-Willem van der Vijver.

Professor Pluizebol, de befaamde ‘proefjes’ in de klas en zijn talent om jong en oud te boeien met verhalen is wat zowel de kinderen als zijn collega’s gaan missen. Meester Gert-Jan Meerkerk: ‘De ‘viering’ van mijn komend afscheid van de Groen is iets wat me een beetje weemoedig maakt, maar toch vooral dankbaar, Eben- Haëzer. Ik ben dankbaar voor alle meeleven, de warme handdrukken en voor alle woorden en prachtige cadeaus.’

Uit de krant