Logo allesoverkatwijk.nl
Burgemeester Visser op bezoek bij Pieter en Nel van Iterson. | Foto: PvK.
Burgemeester Visser op bezoek bij Pieter en Nel van Iterson. | Foto: PvK. (Foto: Piet van Kampen)

Echtpaar van Iterson bereiken 65-jarige huwelijksmijlpaal

Het is niet velen gegeven om samen zo lang bij elkaar te mogen zijn en dit huwelijksjubileum te kunnen vieren. Pieter van Iterson en Nel van Iterson – Heemskerk beleefden dit bijzondere moment onlangs.

Door Piet van Kampen

Zaterdag 18 juni was de dag waarop zij 65 jaar geleden elkaar de ringen omschoven en eeuwige trouw beloofden. Een belofte die nimmer werd verbroken.

De wieg van Pieter stond in Valkenburg en Nel zag in Rijnsburg het levenslicht. Het gezin van Iterson woonde later in Rijnsburg waar Pieter bij een familiebezoekje de jonge Nel in de ogen keek en het begin van de romance was daar. De trouwdag werd in Het Haagsche Schouw gevierd, dezelfde locatie waar ook dit huwelijks jubileumfeest onlangs werd gevierd. Het echtpaar woonde de eerste jaren in bij familie maar streek later neer in de Piet Heinstraat. Nu wonen zij ruim drie jaar in woonzorgcentrum Vlietstede. Uit hun huwelijk werden Willem, Margret en Pieter geboren en Pieter en Nel werden later de trotse grootouders en overgrootouders van 5 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Pieter zorgde als aannemer voor het brood op de plank. Het was bijna vanzelfsprekend omdat hij de derde generatie in dit vak was. In zijn vrije tijd zong hij het hoogste lied bij het koor ‘Jubilate’ waar hij ook vrijwilliger was. Moeder Nel had de zorg voor de kinderen.

Vorige week woensdag bracht burgemeester Cornelis Visser een bezoek aan het bejaarde echtpaar. In de tuin van de Vlietstede schoven er ook nog een aantal medebewoners aan en het ‘Lang zullen ze leven’ kon derhalve niet uitblijven. De koffie en gebak smaakte op deze zonnige ochtend naar meer.