Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Archief</p>

Archief

(Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

‘Zwembad’ op Andreasplein weer open

Er is weer water in het waterkunstwerk op het Andreasplein in Katwijk aan Zee. Twee jaar lang waren er problemen met het golfmechanisme en verdween het water uit het kunstwerk dat de naam De Fontein draagt, maar op warme dagen vooral gebruikt werd als zwembad door kinderen.

Dat was ook afgelopen dinsdagmiddag het geval bij de opening van de Toeristenmarkt. Het lekker ‘poedelen’ in De Fontein was voor de Katwijkse Julia van 11 jaar ongetwijfeld de reden om een brief te schrijven aan de gemeente met de vraag of de fontein zo snel mogelijk gemaakt kon worden.

Aan Julia de eer om op woensdag 6 juli om 15.30 uur samen met wethouder Sonny Spek het waterkunstwerk te heropenen. En het kunstwerk weer de golfslag te geven waar het om bekend staat.

Het mechanisme waarmee de golven werden opgewekt, raakte in het voorjaar van 2019 kapot en sindsdien gaf het kunstwerk geen golven meer en al helemaal geen fontein.

In het najaar van 2019 is de waterbak, zoals elke winterperiode, toegedekt en niet meer geopend.

Maar nu is het kunstwerk weer klaar. En wordt het weer enthousiast gebruikt als een soort zwin waar kinderen lekker kunnen ‘poedelen’. ‘Oh, dat zou ik eigenlijk ook wel willen’, bekende een kraamhoudster op de Creamarkt dinsdag.