Logo allesoverkatwijk.nl
Hans van Rhijn kocht namens Van Rhijn Bouw het eerste Katwijkse vaatje haring van 2022. | Foto: pr
Hans van Rhijn kocht namens Van Rhijn Bouw het eerste Katwijkse vaatje haring van 2022. | Foto: pr (Foto: PR)

Grote Katwijkse Haringtocht levert 43.000 euro op voor lokale doelen

De Grote Katwijkse Haringtocht heeft afgelopen week 43.000 euro opgeleverd. Na twee jaar afwezigheid bewees het Katwijkse bedrijfsleven gul haar bijdrage te leveren voor de goede doelen Stichting Katwijk HartVeilig en Voedselbank Katwijk. Hans van Rhijn kocht namens Bouwbedrijf Van Rhijn Bouw het eerste vaatje Katwijkse Haring. 

Na twee jaar afwezigheid was de Grote Katwijkse Haringtocht weer terug van weggeweest. Corona bleek nauwelijks impact te hebben gehad op het evenement. Meer dan honderd ondernemers en overige geïnteresseerden uit de Katwijkse regio stapten donderdag op de River Princess van Rederij van der Hulst. Het netwerkevenement startte uiteraard onder het genot van de heerlijke Hollandse nieuwe haring.

De Ronde Tafel Katwijk-Noordwijk was voor de 21ste keer verantwoordelijk voor de organisatie en liet haar bezoekers niet in de steek. De serviceclub had vanuit haar eigen netwerk een scala aan originele kavels weten te bemachtigen die voor mooie geldbedragen aan het publiek werden geveild tijdens de avond. Er werd flink geboden op kavels waaronder een verblijf in een Katwijks strandhuis tot aan een meet & greet met Armin van Buren, maar ook sponsorpakketten van VV Katwijk en Quick Boys en een rondvaart met de Katwijkse reddingsboot. 

Katwijkse Haringvaatje
Geen enkele kavel leverde zoveel op als het ‘Katwijkse haringvaatje’. Uiteindelijk kocht Hans van Rhijn namens bouwbedrijf Van Rhijn Bouw het Katwijkse vaatje. ‘Wij hebben dit jaar ons 50-jarige bestaan gevierd. De Haringtocht is en blijft een fantastisch evenement om samen met de Katwijkse ondernemers te netwerken en goede doelen te steunen. Vooraf leek dit ons een mooi jaar om eens te proberen om het Katwijkse Haringvaatje te bemachtigen en we zijn blij dat het ons gelukt is en we op deze manier ook nog eens de goede doelen mogen steunen.’

Alles had de organisatie uit de kast getrokken om voor de Stichting Katwijk HartVeilig en Voedselbank Katwijk een mooi geldbedrag in te zamelen. Katwijk HartVeilig hoopte een aantal nieuwe AED’s aan te schaffen voor de Katwijkse regio. Nog voor de veiling goed en wel startte, bood ABIN Accountants aan een AED te sponsoren, waarna nog vier bedrijven dit voorbeeld in rap tempo volgde.

Hartverwarmend
‘De steun tijdens de Haringtocht was hartverwarmend. Wij zijn een kleine stichting in Katwijk, maar iedereen aanwezig op de Haringtocht liet duidelijk merken dat zij onze grote impact in Katwijk waarderen’, aldus voorzitter Henk van Elten namens Katwijk HartVeilig. ‘Tijdens corona lagen veel van onze activiteiten stil en op deze manier kunnen wij onze activiteiten weer een enorme boost geven. Zonder de gulle giften tijdens de Haringtocht was dat ons nooit op deze manier gelukt.’ 

De organisatie verwacht op korte termijn de eerste nieuwe AED’s te plaatsen.