Logo allesoverkatwijk.nl
De energiecoach geeft advies over hoe u uw woning kunt verbeteren. | Foto: pr
De energiecoach geeft advies over hoe u uw woning kunt verbeteren. | Foto: pr (Foto: pr)

Informatieavond gemeente over energiebesparing goed bezocht

Gemeente Katwijk organiseerde vorige week woensdag samen met de energiecoaches van ‘Katwijk Energie Neutraal’ een informatieavond in de Hoofdbibliotheek Katwijk. Deze informatieavond stond geheel in het teken van energiebesparing en comfortabel wonen. Met in het bijzonder aandacht voor de wijkaanpak voor de woningen in de wijk Katwijk Zuid/Zuid-Oost, meldt de gemeente in een persbericht. 

Tijdens de bijeenkomst werden woningeigenaren geïnformeerd over het verduurzamen van hun woning. Daarnaast waren er gecertificeerde bedrijven aanwezig om inwoners te informeren over isoleren, dubbelglas en zonnepanelen. De bijeenkomst werd goed bezocht door zo’n veertig geïnteresseerden uit de wijk, maar ook uit de hele gemeente Katwijk.

Katwijk Zuid/Zuid-Oost
In 2020 is de wijkaanpak Katwijk Zuid/Zuid-Oost gestart. Bij meer dan driekwart van de huizen is er een besparingspotentieel van 200 tot meer dan 1.000 m³ gas per jaar.

Met de huidige gasprijzen betekent dat honderden euro’s besparing per jaar.  De belangrijkste maatregelen voor de meeste huizen in deze wijk zijn; isoleren, dubbelglas en zonnepanelen. Lees meer over de wijkaanpak op www.katwijk.nl/wijkaanpak.

Wethouder Sonny Spek was ook aanwezig. ‘De stijgende energielasten voelen veel inwoners in hun portemonnee. Het is daarom goed om te zien dat er veel inwoners van onze gemeente op de informatieavond afkwamen. Als gemeente begrijpen we dat inwoners soms niet weten waar ze moeten beginnen met het besparen van energie. We hopen dat door het organiseren van zulke bijeenkomsten inwoners bij ons terechtkunnen met al hun vragen en meer duidelijkheid krijgen over de mogelijkheden om energie te besparen. Dit is niet alleen fijn voor uw portemonnee, maar is ook goed voor energiebesparing. Dat is waar wij de komende jaren voor willen gaan!’

Wat kan ik nu al zelf doen? Woont u in onze gemeente en wilt u graag weten wat u zelf al kunt doen om energie en geld te besparen? 

De gemeente werkt samen met de energiecoaches van Katwijk Energie Neutraal. De energiecoaches kunnen samen met u uw woning doorlopen. Zij geven advies over hoe u uw woning kunt verbeteren en hoe u kunt besparen. Zij informeren u ook graag over de kosten, eventuele subsidies en financieringsmogelijkheden. 

Maak een afspraak via info@katwijkenergieneutraal.nl

Wilt u meer weten over subsidies, financieringsmogelijkheden en het vinden van gecertificeerde bedrijven? Neem eens een kijkje op www.duurzaambouwloket.nl/katwijk