Logo allesoverkatwijk.nl
Wethouder Knape verrichtte met pijl en boog de openingshandeling van Surfschool Katwijk. | Foto: pr
Wethouder Knape verrichtte met pijl en boog de openingshandeling van Surfschool Katwijk. | Foto: pr (Foto: pr)

Surfschool Katwijk feestelijk geopend

Al bijna 15 jaar verzorgt Surfschool Katwijk golfsurflessen en activiteiten op het Katwijkse strand. Vanaf dit jaar echter met een eigen vergunning op de inmiddels al vertrouwde plek naast de KRB Noordpost. Reden voor een open dag én een echte officiële opening door wethouder Jacco Knape. Afgelopen zaterdagmiddag 11 juni was het dan ook feest bij de vernieuwde surfschool.

De afgelopen jaren waren spannend. Sinds 2008 was de school als onderhuurder op strand gevestigd. Door de bouweisen voor de (jaarrond) strandpaviljoens en het gebruik van de strandvakken, dreigde er echter vanaf 2018 geen plek voor de school meer te zijn.

Oprichter en eigenaar Pim Duindam blikt nog eens terug: ‘Even zag het er naar uit dat we weer terug moesten naar de begintijd. We zijn destijds gestart vanuit de garage van mijn ouders op de noord-Boulevard. Omkleden op het parkeerterreintje. In weer en wind. Wel avontuurlijk, maar natuurlijk geen basis voor een surfschool die een gezinsbadplaats als Katwijk verdient!’

Gezellig strand
Gelukkig greep de gemeenteraad in. Het college kreeg de opdracht om op zoek te gaan naar een eigen locatie voor de Surfschool. En die kwam er. Afgelopen zomer werd het bestemmingsplan herzien. De school mag nu elk jaar opbouwen op de tot nu toe tijdelijke locatie naast de KRB Noordpost.

Pim: ‘We zijn heel blij met deze locatie. Het is een gezellig stuk strand. Het biedt ruime gelegenheid voor de strandactiviteiten en goed zicht op zee. Het ligt gunstig voor onze lessen in de branding en is ook goed te bereiken voor onze vele gasten van buiten Katwijk. Daarnaast is de samenwerking met onze buren, de KRB, heel prettig en nuttig. Samen werken we aan veilig genieten in de zee en op strand’.

Veilig in zee
‘Veilig in zee’ is overigens een speerpunt van de school. Surfschool Katwijk is lid geworden van de Rederskring van KNRM Katwijk. Het bijbehorende bordje werd afgelopen zaterdag hoogstpersoonlijk door de Edith Gondel letterlijk voor de deur afgeleverd.

De redders genoten nog na onder het genot van gebakken vis. KRB’ers Kees de Mol en Bert de Gunst met hun team van Dagbesteding De Goerie verzorgden namelijk voor de vele gasten een heerlijke hap. Tijdens het bakken merkte De Mol nog eens op hoe belangrijk de school is: Golfsurfen is een opkomende sport in Katwijk. Het is dan wel zo veilig als men de basis onder knie heeft. Daarnaast ontvangt de school regelmatig schoolklassen vanuit hele land. Deze krijgen gelijk een lesprogramma van de KRB.

Wethouder Jacco Knape had de eer om de opening van de dit jaar gelijk vernieuwde school te verrichten. De wethouder voor onderwijs, economie & strand noemde nog eens de waardevolle bijdrage aan de recreatiemogelijkheden in Katwijk: ‘Katwijk verdient inderdaad zo’n school en iedereen is verheugd dat er nu zo’n goede plek is gevonden.’

Dan de openingshandeling zelf. Lintjes knippen past niet bij de surf-scene. Wat wel past zijn uitdagende spelactiviteiten. Knape nam daarom enthousiast pijl en boog ter hand. Surfschool Katwijk is immers een voltreffer voor Katwijk!

Er is de hele zomer weer veel te doen bij de surfschool. Uiteraard de verhuur van boards, golfsurflessen, suppen en beachcamps voor de kinderen, maar natuurlijk ook groepsactiviteiten zoals Expeditie Robinson en Beach Games. Loop eens langs, volg de socials of kijk op www.surfschool-katwijk.nl.