Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Marc Wonnink

Zonnige eerste ‘WilbertLoop’ groot succes

Vrijdag is voor het eerst De WilbertLoop georganiseerd door het team van welzijnsmedewerkers van de Wilbert. 5 kilometer wandelen door Rijnsburg.


Er is bewust gekozen om dit een dag voor de Kippenloop te organiseren, het liefst zouden ze met een grote groep bewoners deelnemen aan de Kippenloop zelf maar dat is praktisch gezien niet mogelijk. Daarom organiseren ze nu zelf een wandeltocht van een kleine 5 kilometer waaraan zo’n 95 bewoners aan deelnemen, de meesten van hen doen mee in de rolstoel en een enkeling loopt mee.

Een 40 – tal leerlingen van het Rijnmond College, jongeren van De Binders en ‘s Heerenloo deden samen met hun docenten en begeleiders ook mee. Mede dankzij hun inzet en die van familieleden, medewerkers van de Wilbert en vrijwilligers zijn er voldoende handen beschikbaar om deze tocht mogelijk te maken.

Tijdens de route, die door Rijnsburg gaat, zijn er onderweg een aantal stempelposten waar er ook iets lekkers wordt uitgedeeld. Dankzij de medewerking van een aardige bewoonster aan de Sandtlaan was er een goede stopplek naast haar woning Huize Johanna gecreëerd.

In winkelcentrum de Hoftuin werden de wandelaars door keurslager De Mooij getrakteerd op een stukje worst. De route werd vervolgd langs het Kanaalpad Zuid West. ‘Langs het water genieten van het weidse uitzicht, de bootjes en de eenden die hen meeliepen.’

Halverwege werden er ijsjes uitgedeeld waarna het laatste stuk van de tocht werd ingezet.

Bij de Wilbert aangekomen stonden de collega’s die niet meeliepen klaar met bloemen, werden de medailles uitgereikt en was er voor iedereen een broodje warme worst. Een geslaagd evenement wat men jaarlijks wil gaan organiseren.