Logo allesoverkatwijk.nl
Een luisterend oor, maar ook een lekker bakkie bij inloophuis Soelaas. | Foto: pr.
Een luisterend oor, maar ook een lekker bakkie bij inloophuis Soelaas. | Foto: pr. (Foto: pr)

Opening inloophuis Soelaas in De Voorhof Rijnsburg

In haar laatste publieke optreden als wethouder heeft Corien van Starkenburg, vorige week woensdag, op steenworp afstand van haar thuis het Inloophuis Soelaas geopend.

Feestelijke muziek van één van de draaiorgels van Kralt bracht de toegestroomde aanwezigen in een blijde stemming. De volledige doelgroep van het inloophuis was aanwezig: van 7 weken tot 87 jaar oud.

Sterke samenleving
‘Wat we nodig hebben is een sterke samenleving’, zei wethouder van Starkenburg voordat ze het eerste kopje koffie inschonk. Juist een Inloophuis bouwt hieraan, zo vervolgde zij. Er zijn mensen die maar één gesprek op een dag voeren, namelijk met de caissière van de supermarkt. Dat zijn ouderen, maar ook mensen van middelbare leeftijd en ook jonge moeders, die in de social media zien hoe fantastisch anderen het doen; maar zij dan?

Dit inloophuis biedt daar Soelaas voor: een luisterend oor, maar ook een lekker bakkie. Of eens een spelletje en dan weer de mogelijkheid om met mensen van dezelfde leeftijd of in vergelijkbare omstandigheden te delen en te spiegelen. 

Over spelletjes gesproken: er is de toezegging vanuit de Readshop, die immers meer is dan een boekwinkel, nieuwe spelen toe te lichten en te helpen spelen.

Iedereen welkom
Nog maar net gestart telt het Inloophuis nu al meer dan 15 vrijwilligers die gaan helpen dit huis in juni iedere woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur open te houden.

Daarin zullen wisselende activiteiten worden aangeboden. De wens is er om elke dag open te gaan na de zomer en dan denken we aan tieners en jonge ouders, ouderen en dertigers oftewel alle leeftijden in een bijzonder aanbod van er gewoon zijn tot en met bijzondere activiteiten. 

Er is gewoon een luisterend oor, maar ook professionele beschikbaarheid. De voorzaal van de Voorhof is de plaats; dat is inderdaad een kerkelijk centrum. Maar zowel bezoeker als vrijwilliger: iedereen is welkom los van het geloof. 

Kortom: welkom, alleen of samen, jong of oud, kom gewoon eens aan.