Afbeelding

Katwijk HartVeilig en Voedselbank goede doelen Grote Katwijkse Haringtocht

Algemeen

De opbrengst van de Grote Katwijkse Haringtocht van donderdag 16 juni gaat naar twee goede doelen. Stichting Katwijk HartVeilig en Voedselbank Katwijk zijn dit jaar door de Tafelronde Katwijk/Noordwijk gekozen.

Beide organisaties hebben de laatste periode helaas te maken met groeiende activiteiten. Het aantal aanmelding bij de voedselbank in Katwijk neemt flink toe. Stichting Katwijk HartVeilig ziet een pittige stijging in het gebruik van AED’s in Katwijk. ‘De opbrengst van de Haringtocht gaat hiermee heel goed terecht komen in de Katwijkse gemeenschap.’

De opbrengst van de Grote Katwijkse Haringtocht en de bijbehorende veiling van het ‘Katwijkse vaatje nieuwe haring’ doneert de Tafelronde Katwijk/Noordwijk traditioneel aan diverse lokale Katwijkse goede doelen. 

Dit jaar is gekozen om het bedrag toe te kennen aan Voedselbank Katwijk en de stichting Katwijk HartVeilig. ‘Wij hebben heel bewust gekozen voor twee goede doelen die midden in de samenleving staan. Beide doelen steunen alle kernen van Katwijk. Helaas hebben beide ook nog eens te maken hebben met groeiende activiteiten’, licht voorzitter van de Tafelronde Katwijk/Noordwijk Bas van der Meij de keuze voor de goede doelen toe.

De Grote Katwijkse Haringtocht staat op donderdag 16 juni op het programma en vertrekt om 17.30 uur vanaf de kade bij Ouwehand Bouw bij de Voorschoterweg 29 in Valkenburg. Iedereen is welkom om een kaart te kopen en aan boord te stappen. Kijk voor meer informatie op www.haringtocht.nl.

Uit de krant