De genomineerden voor de KOV-awards met voorop de winnaars. | Foto: Aliece de Koning
De genomineerden voor de KOV-awards met voorop de winnaars. | Foto: Aliece de Koning Foto: Aliece de Koning

Wethouder Knape maakt winnaars KOV-awards bekend

Algemeen

KOV-voorzitter Anne Heijnen kon dinsdagavond met trots de genomineerden van de KOV-awards en vele belangstellende KOV-leden welkom heten in de Katwijkse raadzaal. Ze prees de ondernemers die continue in beweging zijn, niet bij de pakken neerzitten en ook tijdens moeilijke tijden, zoals de corona-periode creatief blijven. 


Deze woorden werden benadrukt door Jacco Knape, voorzitter van de jury, die zich in eerste instantie boog over de ondernemers en de genomineerden. 

Ondernemers die zich onderscheiden in creativiteit, duurzaamheid, aanpassingsvermogen en visie. Hij merkte op dat de negen ondernemers niet voor niets waren genomineerd en sprak zijn waardering uit voor hun inzet om de draagkracht om de Katwijkse economie te versterken. Hij werd in de jury bijgestaan door Nicolien Schuitemaker, Willem van den Eijkel, Arie Balkenende en Peter Jongejan. Zij selecteerden na een lastige selectieprocedure de genomineerden, waarna de KOV-leden uiteindelijk de winnaars kozen. 

Prijzen
De winnaars kregen per categorie een cheque van €2.000,- waarvan €1.000,- voor een gezamenlijk te kiezen doel. Ook kregen ze een glanzende beker, een boeket bloemen en uiteraard de eeuwige roem. Door de leden is zo positief op de awards gereageerd, dat het ernaar uitziet dat deze verkiezing een jaarlijks terugkerend fenomeen zal worden. Na het officiële deel van de avond werd de bijeenkomst al netwerkend voortgezet.

Starters
In de categorie starters waren de volgende bedrijven genomineerd: Huibert en Reina Kralt met hun B&B de Petrakerk, Rozemarijn Dees van Strandcamping Zuidduinen en Trude Kuijt van Fit with True-D.

In deze categorie ging de KOV-award naar Rozemarijn Dees van Strandcamping Zuidduinen.

Groeiers
In de categorie groeiers vonden we Marco van den Bosch en Wim Vos van Boschypaling, Marianne en Drees Hoek van Readshop Rijnsburg en Emile en Stephanie Oomen van Oomen Opslag. In deze categorie ging de KOV-award naar Marco van den Bosch en Wim Vos van de ambachtelijke viswinkel Boschypaling.

(Familie)bedrijven
De categorie gevestigde (familie)bedrijven bestond uit Willem van der Plas van de Floral Trade Group, de horecafamilie Van Klaveren en Esther Heneman en Rosanne Wassenaar van ROEST Conceptstore. In deze categorie ging de KOV-award naar de horecafamilie Van Klaveren. (Het Havenkwartier, Wapenvan Kattuk en havenrestaurant de Zuid-Wester)

Uit de krant