Bij het Monument Engelandvaarders is op 9 juni een herdenking. | Foto: pr
Bij het Monument Engelandvaarders is op 9 juni een herdenking. | Foto: pr Foto: pr

Herdenking monument Engelandvaarders

Algemeen

Op 9 juni is het 5 jaar geleden dat het Monument Engelandvaarders aan de Boulevard werd onthuld door de inspecteur-generaal der Krijgsmacht, de luitenant-generaal Hans van Griensven en de Engelandvaarder generaal-majoor bd Rudi Hemmes.

Dit jaar herdenken we de Engelandvaarders die vanuit Katwijk vertrokken en de Katwijkse Engelandvaarder die vanuit elders vertrokken.

Oproep naar nabestaanden
Er is een herdenking voor genodigden, die plaats zal vinden om 11.00 uur bij het Monument Engelandvaarders aan de Zuid-Boulevard. De genodigden worden tussen 10.00 en 10.45 verwacht in Strandpaviljoen ZAND.

Om 11.00 uur worden de genodigden officieel welkom geheten bij het monument door Ir. Hans Vingerling, voorzitter van de Stichting Engelandvaarders.

Vervolgens wordt er een toespraak gehouden door Burgemeester Cornelis Visser van Katwijk; IGK LKOL Richard Badoux; Erwin van Loo, Nederlands Instituut Militaire Historie; ZE Piotr Samerek, Poolse Ambassadeur en Nabestaande Engelandvaarder George Makowski. Om 12.00 uur worden er kransen gelegd bij het Monument Engelandvaarders. Daarna is er een gezellig samenzijn in strandpaviljoen ZAND.

Bij deze doen we een oproep naar nabestaanden van Katwijkse Engelandvaarders, die we graag willen uitnodigen bij de herdenking. Men kan zich uiterlijk aanmelden tot 6 juni via blondiwoude@planet.nl

Uit de krant