Tom Bijen, half zichtbaar scoort de 1-3.
Tom Bijen, half zichtbaar scoort de 1-3. Foto: Piet van Kampen

Kampioenstitel lonkt voor FC Rijnvogels

Algemeen Sport

Op de website van Smitshoek was te lezen dat afgelopen dinsdag Smitshoek een shock aan de Rijnvogels had toegebracht door er met 3-2 te winnen. Een fikse domper voor de Vogels die een onverwachte en onterechte nederlaag leden. De shock werd verwerkt en de focus gericht op een cruciaal treffen in de uitbeurt bij ARC. Bij een nederlaag zouden de Kooltuinboys vrijwel kansloos zijn voor de titel.

Gesteund door en steeds groeiend aantal fans werd er met 6 bussen koers gezet richting sportpark Zegersloot. Beide supportersscharen lieten zich gelden en nadat de kruitdampen waren opgetrokken was het reeds na tien minuten dat de gastheren de leiding namen. Uit een moeilijke hoek wist Yassin Kaabouni de verre hoek te vinden. Nadien kwamen de vandaag witte Vogels maar moeilijk tot hun normale niveau. 

Trainer Thomas Duivenvoorden: ‘Zij hadden nog een wedstrijd in de benen en wij probeerden met positiespel hun vermoeid te bestrijden’. Een aardige filosofie. Hetgeen niet wegnam dat de Vogels niet zoals zo vaak het spel konden maken en weinig kansen creëerden. En ARC op dat moment beter was.

Na een fraaie pass van Jesse Driebergen werd Tom Bijen in de zestien gevloerd en ging de bal op de stip. De ultieme mogelijkheid op een onverwachte gelijkmaker. Alle voorgaande pingels werden benut maar Virgil Tjin Asjoe vond doelman Aaron Balk op zijn weg. Toch kwamen de Katwijkers na een perfecte een-twee tussen Roy van Leeuwen en Dennis Bakker op gelijke hoogte. Laatstgenoemde trok de trekker over op een belangrijk moment zo kort voor de pauze.

De tweede helft was van Rijnvogelszijde van geheel andere makelij. Het team opereerde weer herkenbaar en nam de regie in handen. Na een dik half uur kwam de beloning. Roy van Leeuwen speelde zich vrij, zag zijn inzet door Balk gedeeltelijk verwerkt en Tom Bijen was goed voor de rebound. Ook hij was er als de kippen bij om een luttele minuten later een aanval af te ronden en zijn inzet via de binnenkant van de paal net over de lijn alsnog zag weggewerkt. 

De scherpte van de linesman had een doelpunt geconstateerd en dit viel hem te prijzen. Gedecideerd wees hij naar het midden en de goed leidende arbiter Van den Vrande nam het over, 1-3 voor de Vogels. Er leek geen vuiltje meer aan de lucht boven Zegersloot zeker als de enkele uitstekende mogelijkheden op de 1-4 in klare munt waren omgezet. De treffer bleef uit en viel in de slotfase na een corner en de daarop volgende rommelige situatie aan de andere kant en bracht Neal Arnoldus de spanning terug, 2-3. 

Thomas Duivenvoorden: ‘Op dat ben moment ben ik wel erg onrustig geworden en waren het spannende minuten’, biechtte hij op.

Hij was niet de enige maar na het laatste fluitsignaal was er de bevrijding en alsof de titel al binnen was vierden de supporters dit uitbundig. Het kan aanstaande zaterdag tegen Zwaluwen echter wel gebeuren.

Uit de krant