Een teamfoto die zoveel geschiedenis uitstraalt wordt niet vaak gemaakt. .
Een teamfoto die zoveel geschiedenis uitstraalt wordt niet vaak gemaakt. . Foto: Mariska Hogewoning

Koningin Wilhelminaschool sluit 100ste verjaardag af met reünie

Algemeen

Eindelijk was het afgelopen zaterdag zover: de reünie op de Wilhelminaschool. 

Dit maal mochten alle oud-medewerkers en oud-leerlingen samen met de huidige leerkrachten de 100ste verjaardag van de school vieren tijdens de reünie. 

Al maanden gingen er oude foto’s rond in de kranten en op de Facebook en Instagrampagina van de school. Via een speciale website lieten bijna 500 mensen weten dat ze naar de reünie zouden komen.

De middag begon met een heerlijke lunch voor de oud-medewerkers en het huidige team van de school. Albert Heus, de directeur, vertelde in zijn toespraak hoe mooi het is om zoveel leerkrachten bij elkaar te hebben die er met elkaar voor gezorgd hebben dat de Wilhelminaschool geworden is wat het vandaag de dag is. Extra bijzonder was het moment waarop de hele groep samen op de foto ging. 

Vanaf 14.00 uur waren ook alle oud-leerlingen welkom op school. Het schoolplein straalde feest uit met ballonnen, bloemen, de band Major Martinis en overal gezellige plekjes om met elkaar te kletsen. Ook de zon scheen volop, waardoor de hapjes, drankjes en herinneringen nog meer glans kregen. 

Ook in de school keek iedereen zijn ogen uit, want voor velen ziet de school er van binnen nu heel anders uit dan in de tijd toen zij daar als klein kind rondliepen. Overal in school waren ook foto’s en filmpjes te zien van de afgelopen 100 jaar. Vele klasgenoten werden weer herkend en samen werd gezocht naar die ene naam die even niet te binnen wilde schieten. Zelfs de originele bouwtekeningen van de school en een rapport uit de oorlogsjaren waren te bewonderen. Meerdere mensen hadden zelf ook oude fotoboeken van zolder gehaald om met hun klasgenoten de herinneringen op te kunnen halen. Omdat de reünie zo gezellig was, zijn we een uurtje langer doorgegaan. Om 18.00 uur klonk de bel, dezelfde bel die al 100 jaar laat weten dat de schooldag gaat beginnen en wanneer het tijd is om naar huis te gaan.

Onderstaande foto’s is klas 1 van de Koningin Wilhelminaschool jaargang 1969-1970 te zien, toen en nu. Er zit 53 jaar tussen.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant