Logo allesoverkatwijk.nl
Burgemeester Visser overhandigt de onderscheiding aan Henk Kreft. | Foto: pr
Burgemeester Visser overhandigt de onderscheiding aan Henk Kreft. | Foto: pr (Foto: pr)

Koninklijke onderscheiding voor Henk Kreft

Burgemeester Cornelis Visser reikte vorige week woensdag een Koninklijke Onderscheiding uit aan Henk Kreft uit Katwijk.

Henk Kreft werd verrast tijdens het voorjaarsdiner van de Lionsclub Katwijk in De Roskam in Katwijk aan den Rijn door de burgemeester, zijn familie en een aantal genodigden.

Henk Kreft heeft deze onderscheiding ontvangen vanwege zijn vele verdiensten voor de Katwijkse sportclubs en de Katwijkse samenleving. Zo heeft hij zich 10 jaar ingezet, waarvan 8 jaar als voorzitter, voor de tafeltennisvereniging Rijnsoever. Ook heeft hij zich 20 jaar ingezet als bestuurder van de tennisclub KLTV.

Daarnaast zat Henk Kreft een periode in de gemeentelijke sportcommissie, was voorzitter van de landelijke commissie van de Nederlandse Tafeltennisbond ter bevordering van het jeugdtafeltennis, voorzitter van de klankbordgroep Economie van de gemeente Katwijk, voorzitter Katwijkse Golfclub (zonder golfbaan), lid van de fundraisecommissie Lionsclub Katwijk en president van de Lionsclub Katwijk, bestuurslid district Utrecht Lions verantwoordelijk als commissaris duurzaamheid.

Tennisclub KLTV
Als voorzitter van onder meer KLTV wist hij vele mensen te enthousiasmeren voor zijn plannen. Wat resulteerde in het vergroten van het tennispark, het vergroenen van het park en het park een multifunctioneel karakter te geven. Ook bij zijn vele andere functies stond altijd het te bereiken resultaat voor de club voorop, samen het belang van de sporters en het maatschappelijk belang. Dat resulteerde bij de Lionsclub Katwijk in het opzetten een jaarlijks (al 14x) golfevenement voor het goede doel. Dit evenement heeft inmiddels heel veel geld opgeleverd, veelal voor Katwijkse goede doelen.

In zijn huidige functie als president van de Lionsclub Katwijk zet Kreft zich nog steeds, samen met zijn clubgenoten, voor 100 procent in om de lokale goede doelen te ondersteunen.

Henk Kreft was zeer verblijd en trots op zijn Koninklijke onderscheiding. Als een man van veel woorden, wist hij nu niet veel te zeggen.