Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Politie

Buschauffeur krijgt harde vuistslagen

Een 38-jarige buschauffeur van Arriva is in de bus mishandeld door een reiziger die niet betaalde voor zijn reis van Katwijk naar Leiden. De man heeft de chauffeur een kopstoot en harde vuistslagen gegeven. De mishandeling is vastgelegd door camera’s in de bus. Via Team West van Omroep West vraagt de politie nu aandacht voor de zaak.

De chauffeur rijdt in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 april de laatste rit op lijn 430 naar Leiden. Bij de halte aan het Hoornesplein in Katwijk stapt rond 01.10 uur een man in. Hij is op dat moment de enige passagier. Bij het instappen zegt hij dat de chauffeur een Nobelprijs verdient, omdat hij hem komt ophalen.

De reiziger checkt in met zijn ov-chipkaart. Maar meteen nadat hij gaat zitten, checkt hij weer uit. Omdat hij niet uitstapt bij de volgende halte, spreekt de chauffeur hem aan: hij wil dat de man opnieuw incheckt, zodat hij gewoon betaalt voor zijn rit.

De man komt naar voren lopen om weer in te checken, maar dat gaat niet meer: zijn ov-chipkaart is leeg. Ook een kaartje kopen lukt niet omdat de telefoon van de man, kennelijk de enige manier waarmee hij kan betalen, is uitgevallen. Er volgt een discussie tussen de reiziger en de chauffeur, die inmiddels zijn bus aan de kant heeft gezet bij de halte Duinvallei langs de N206.

De chauffeur geeft de man de keuze: betalen voor de rit, of uitstappen. Als hij dat weigert, roept de chauffeur de centrale van Arriva op voor assistentie. Vanaf dat moment kan een collega meeluisteren wat er allemaal gebeurt en hij stuurt alvast hulp richting de bus. De man wordt met de minuut bozer, scheldt de chauffeur uit en trekt de glazen deur waar hij achter zit open.

De reiziger komt agressief en intimiderend tegenover de chauffeur staan en dreigt hem een kopstoot te geven. De chauffeur blijft rustig, in de hoop dat de man gewoon vertrekt. Maar dat doet hij niet. Hij geeft de chauffeur een kopstoot en meerdere harde vuistslagen. In totaal wordt hij zeven keer geraakt. Uiteindelijk stapt de man uit en loopt weg.