Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Tunneltje blijft gemoederen bezighouden

Geen auto’s. Wel auto’s. Daar ging het vorige week donderdagavond allemaal om tijdens de informatieve raadsbijeenkomst over de toekomst van het inmiddels veelbesproken tunneltje tussen de Zanderij en het Tranendal, dat Duinviool wordt genoemd.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

Fietsersbond Katwijk, Burgerzorgen N206 en Katwijk Smart Village (KSV) maakten gebruik van het spreekrecht om hun visie te geven over het tunneltje met de naam Duinviool.

De toekomst van dat tunneltje is verweven met de plannen van de provincie Zuid-Holland voor een R-net busbaan langs Valkenhorst en de Duinvallei. Die busbaan moet op het huidige fietspad langs de N206 komen en het fietspad komt dan langs de Duinvallei.

Verkeersinfarct
De groep Burgerzorgen N206 vraagt de raad om het besluit over het tunneltje nog even uit te stellen. Volgens Petra de Zwart gaat de aansluiting van de busbanen op de Zeeweg ‘leiden tot een verkeersinfarct op de Zeeweg en aansluitende wegen’. ‘Hier lijkt in de plannen van de provincie weinig aandacht voor te zijn en vraagt om een gedegen onderzoek.’

Vanavond geeft de gemeenteraad haar oordeel over het tunneltje. Die vergadering is tussen 19.30 en 21.00 uur en onder te meer te volgen via www.katwijk.nl

Meer in De Katwijksche Post van vandaag.