Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: PR

21ste editie Groote Katwijkse Haringtocht gaat door

De Grote Katwijkse Haringtocht gaat donderdag 16 juni voor het eerst sinds drie jaar weer plaatsvinden. Het evenement dat al meer dan twintig jaar trouw wordt georganiseerd door de Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk kon vanwege de corona pandemie de afgelopen twee jaar niet plaatsvinden. Tijdens het evenement wordt ook traditioneel het ‘Katwijkse vaatje nieuwe haring’ geveild voor het goede doel.

De Grote Katwijkse Haringtocht en de bijbehorende veiling van het ‘Katwijkse vaatje nieuwe haring’ levert al jaren tienduizenden euro’s op voor diverse lokale Katwijkse goede doelen. In de afgelopen jaren werden bedragen geschonken aan onder andere Stichting welzijnskwartier, het Raamwerk, Gezinshuis de Stal en vele andere goede doelen. 

‘Wij zijn enorm trots dat wij als Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk dit jaar weer kunnen varen en naast een fantastisch evenement vooral ons steentje mogen bijdragen aan diverse goede doelen’, aldus voorzitter Bas van der Meij namens de organiserende Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk. Over het goede doel voor de editie van donderdag 16 juni zegt voorzitter Van der Meij de komende weken meer te vertellen.

‘Traditiegetrouw zoeken wij in de Katwijkse gemeenschap naar een goed doel. Wij houden dit nog even voor ons. Binnenkort maken wij bekend welk doel of doelen wij met de opbrengst mogen verrassen.’ Het geld wordt niet alleen opgehaald door de kaartverkoop, maar ook door het organiseren van de haringveiling. Diverse lokale en regionale bedrijven hebben al hun deelname toegezegd en unieke kavels aangeboden. Zo kan worden geboden op kavels als een meet & greet met Armin van Buuren, een verblijf in een Katwijks strandhuisje en diners bij diverse restaurants uit de regio. 

‘De komende weken verwachten wij nog veel kavels te verwelkomen. Je merkt dat bedrijven enthousiast reageren als zij horen dat de Grote Katwijkse Haringtocht weer doorgaat.’ De Grote Katwijkse Haringtocht vertrekt op donderdag 16 juni omstreeks 18.00 uur vanaf de kade bij Ouwehand Bouw. Tickets voor het evenement zijn te koop via de website www.haringtocht.nl.