Afbeelding

OVKZ houdt unieke Katwijksche Haringparty in het Andreashofje

Algemeen

Op donderdag 23 juni houdt de Oranjevereniging Katwijk aan Zee (OVKZ) van 16.30 tot 19.30 uur in het Andreashofje bij de Oude Kerk in Katwijk aan Zee een haringparty voor haar sponsoren en genodigden. Ook wordt door loting een nog nader te bepalen aantal trouwe leden uitgenodigd voor dit unieke evenement. 

‘We hebben een heel succesvolle viering van Koningsdag achter de rug en wij willen met dit evenement onze sponsoren de gelegenheid geven om elkaar te ontmoeten ter gelegenheid van de komst van de nieuwe haring’, zegt voorzitter Harry Minnee. Er is uiteraard ook gezellige achtergrondmuziek en voor een drankje en ander hapje wordt gezorgd.

Het idee om een haringparty te organiseren is vorig jaar ontstaan. De visserij, vis en in het bijzonder haring, horen bij Katwijk. Het bedrijfsleven hieromheen heeft in de loop der tijd het dorp en onze vereniging veel gebracht. Dat er in ons dorp geen echte haringparty (meer) wordt georganiseerd, heeft ons aan het denken gezet. ‘Wij organiseren het evenement in het Andreashofje bij de Oude Kerk, een iconische locatie in het zeedorp. En natuurlijk doen wij dit ook om ons prachtige dorp te promoten’.

‘De Katwijkse groothandelsbedrijven zijn enthousiast over ons initiatief. Haringhandel Hoek en Ouwehand Vis/PP-group treden op als hoofdsponsors en leveren de producten. Ter gelegenheid van de 1e editie steunen het Meerburgfonds en het Spaarbankfonds Katwijk de OVKZ. Organisatorisch is een samenwerking aangegaan met de Hervormde gemeente van Katwijk aan Zee en de klederdrachtgroep van het Genootschap Oud Katwijk. Wij zijn heel blij met deze samenwerking.’

Bedrijven die de meerwaarde van de uitbundige viering van Koningsdag in Katwijk aan Zee hebben ervaren of onderkennen en nog geen sponsor zijn van de OVKZ, worden uitgenodigd dit alsnog te worden. Voor een sponsorbedrag van 250 euro of meer, krijgen zij ook een exclusieve uitnodiging voor twee personen. 

Ook nieuwe leden maken kans om bij dit unieke evenement aanwezig te zijn. Dus geef je via www.ovkatwijkaanzee.nl/ op als sponsor of lid van de OVKZ.

Uit de krant