Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: PR

Gerard Mostert krijgt koffiedouche bij opening ‘De Blije Boon’

Meer dan honderd aanwezigen waren afgelopen zaterdag getuige hoe wethouder Gerard Mostert een ware koffiedouche over zich heen kreeg. Mostert prikte met een gebaksvorkje een ballon kapot met ruim een kilo koffiebonen erin. Daarmee was buurtkoffiehuis De Blije Boon in de Hoornes officieel geopend.

Het buurtkoffiehuis, dat is gevestigd bij zalencentrum Tripodia aan de kant van de parkeerplaatsen, draait al twee maandjes op proef. Maar vanaf zaterdag was de opening officieel een feit. De Blije Boon hanteert lage prijzen. Mensen met een kleine beurs kunnen zelfs gratis een kop koffie krijgen omdat iemand anders al hun koffie heeft betaald.

Wethouder Gerard Mostert, die ook betrokken is bij het project Hoornes samen in Beweging, was gevraagd om de opening te verrichten. Mostert: ‘We kunnen als gemeente allemaal mooie plannen hebben, maar dat kan alleen dankzij de partners die daarin een rol willen spelen. We willen deze wijk klaarmaken voor de toekomst. Geweldig dat de Baptistengemeente met Tripodia dit initiatief is gestart. We hebben dit soort plekken nodig in deze wijk, waar mensen welkom zijn, een luisterend oor vinden en je krijgt dan ook nog eens fantastische koffie. Ik hoop dat dit echt tot dienst mag zijn voor de bloei van deze wijk.’

Behalve de wethouder en voorganger Jaap Ketelaar sprak ook initiatiefneemster Elisabeth van Delft nog enkele woorden tot de aanwezigen: ‘Ik ben gek van koffie, maar ben ook gek op mensen. Wat is het gaaf dat je een plek hebt, waar iedereen naar toe kan, het betaalbaar is en men zich ook thuis mag voelen.’ Van Delft sprak een woord van dank uit aan alle vrijwilligers maar ook verschillende fondsen die een bijdrage hadden geleverd. ‘Mijn droom is dat we straks zes dagen per week open kunnen en iedereen welkom kunnen heten.’

Sinds kort is er ook een terrasvergunning en weten meer mensen de weg naar het buurtkoffiehuis te vinden. Momenteel is De Blije Boon geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend. Meer informatie is er te vinden op hun facebookpagina en binnenkort op de website deblijeboon.nl.