Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Marc Wonnink

Lions 15e Rijnsburgs Open golftoernooi levert €6000 op voor de Stichting Ushersyndroom

11 mei was een prachtige dag voor de deelnemers aan het 15e Rijnsburgs Open Golftoernooi en vooral voor de stichting Ushersyndroom. Een cheque van maar liefst €6000 kon overhandigd worden aan Liesbeth Beekhuis-Driebergen die zelf aan het syndroom lijdt. Ze werd begeleid door haar zus Nicolien Ouwehand-Driebergen. Het betreft een erfelijke ziekte die tot zowel blindheid als doofheid kan leiden. De besteding van het geld gaat naar wetenschappelijk onderzoek om de symptomen van deze genafwijking te bestrijden.


De gulle sponsorbijdragen van de betrokken bedrijven, de opbrengsten van de deelnemers en de gastvrijheid van de Oegstgeester Golfclub hebben voor het eindresultaat gezorgd. Het bereikte bedrag is bijna het dubbele van dat van het vorige toernooi.

Na het opschorten van het toernooi gedurende 2 jaar vanwege covid kon het dit jaar eindelijk doorgang vinden. Het mooie weer droeg bij aan de sfeer onder de deelnemers. De soepele organisatie door de leden van de golfcommissie en de vrijwilligers van de golfclub OGC later in de kantine maakten dat het evenement in feestelijke stemming kon worden afgerond.

Een bijzonder moment was er ook voor twee leden van de Lionsclub Rijnsburg-Valkenburg. Na 15 jaar werd afscheid genomen van de harde kern van de Golfcommissie: voorzitter Kees Mulder en penningmeester Jacques van Wezel kregen een dinerbon voor 4 personen aangeboden. De combinatie van een uitdagende golfbaan, de gezellige sfeer en het spelen voor een goed doel vormden ook dit jaar weer een ijzersterke formule.