Na afloop van 2 gewonnen wedstrijden op rij zat na afloop de stemming er goed in. Foto: Wim Kulk

Dubbele winst voor Grasshoppers Heren 1

Vrijdagavond stond de inhaalwedstrijd op het programma tegen De Groene Uilen uit Groningen. Deze wedstrijd moest nog gespeeld worden omdat De Groene Uilen in maart toen de competitie weer begon, te weinig spelers op de been kon brengen vanwege corona.

Om 20.45 uur schoot de ploeg van Burhan Aliegovic direct uit zijn slof met een openingsdunk van Ethan Rutledge. Met snelle combinaties werd er zowel van dichtbij als met de driepunter flink gescoord. Toen de rook was opgetrokken was het al 23-9. Groene Uilen kwam langzaam terug in het tweede kwart en snoepte iets van de achterstand af waardoor de ruststand kwam bij 43-31.

De eerste 6 punten in het begin van de tweede helft zijn voor de Groningers en tot overmaat van ramp valt dan Daniel Rutten uit met een lichte hersenschudding. De bezoekers ruiken hun kans en na 3 kwarten spelen is de stand nog maar 1 punt in Katwijks voordeel: 56-55.

De spelverdeler en schutter van De Groene Uilen, oud-Aris Friesland pointguard Enzo Zwart brengt zijn ploeg met nog 4 minuten te spelen naar een 61-66 voorsprong.

De Grasshoppers mannen beseffen wat er op het spel staat en zetten met z’n allen de schouders er onder. De wedstrijd blijft tot op de laatste seconden spannend, maar de punten blijven met de 76-73 eindstand in Katwijk.

Uitsmijters

Zaterdagmiddag stond dan de tweede wedstrijd op het programma. Dit keer is Uitsmijters uit Almelo te gast in een gezellig gevulde Cleijn Duin sporthal. Daniel Rutten speelt niet mee, maar Joost Blangé uit U22 maakt in deze wedstrijd weer zijn optreden.

Voor de bezoekers stond alleen de eer op het spel. Deze ploeg staat veilig en kan geen play-offs meer halen. Zoals vaker de laatste wedstrijd opent Jos van der Laan met een aantal 3 punters de wedstrijd, maar Uitsmijters kan dat ook. Na 10 minuten spelen is het dan ook 18-19 voor de bezoekers. Vervolgens gaat het aanvallend bij Grasshoppers lopen en met 8 punten op rij van Thedros van Schie is het de thuisploeg dat met 49-34 voorsprong de rust ingaat.

Bij de stand van 67-47 slaat dit keer voor Ethan Rutlegde het noodlot toe. Zittend op de grond na een goede verdedigende actie is het de spelers van de bezoekers die helemaal verkeerd op de arm van Ethan landt. Daardoor klikt de schouder zeer onfortuinlijk uit de kom en is verder spelen niet meer mogelijk. Grasshoppers lijkt aangeslagen en Uitsmijters komt dichterbij en met nog 8 minuten spelen is het ineens 69-60. De thuisploeg speelt de wedstrijd goed uit en de tweede winst komt bij 87-66.

Coach Burhan Alibegovic was samen met zijn staf trots op deze dubbele overwinning. ‘Het is niet alleen de overwinningen die belangrijk waren, maar ook het vertoonde spel. Er werd goed verdedigd en wij hadden ook goede aanvallende periodes.’

Volgende week sluiten we af bij Lokomotief en moeten we nog 2 weken afwachten totdat de eindstand bekend zal zijn. Ik vertrouw erop dat zij gewoon in de Promotiedivisie zullen blijven en dat wij dat op eigen kracht gedaan hebben.”

Verzorger Karl Dorrepaal stopt na 9 jaar met zijn stille arbeid bij het team. Zichtbaar verrast werd hij in de laatste thuiswedstrijd de bloemen en het bonnetje in ontvangst. Het zelfde ‘lot’ viel assistent René Mulder ten deel. Jong begonnen bij Grasshoppers en iets ouder ook daar gestopt. Een mooie ‘teamhug’ viel hem ten deel en het publiek met de kampioenen van Heren 2 vierde het feestje ook nog mee.

De laatste wedstrijd van het seizoen is zaterdag 21 mei om 18.00 uur in Rijswijk tegen koploper Lokomotief.