Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Het parkeerterrein bij winkelcentrum krijgt na de herinrichting een groenere uitstraling. | Foto: CvdS</p>

Het parkeerterrein bij winkelcentrum krijgt na de herinrichting een groenere uitstraling. | Foto: CvdS

(Foto: CvdS)

Deur op kier naar vernieuwd Hoftuinplein

Al jarenlang liggen de plannen klaar om het Hoftuinplein in Rijnsburg opnieuw in te richten. De weg naar herinrichting is vol hobbels en kuilen.

De gemeenteraad heeft op 17 februari weliswaar ingestemd met een voorstel voor de herinrichting. Het definitief ontwerp (DO) ligt al klaar. De Vereniging van Eigenaren (VvE) Hofzicht kan zich echter niet vinden in de plannen. In hun vergadering van 30 maart hebben de leden tegen het ontwerp gestemd. Daarna is het zittende bestuur afgetreden.

Het nieuwe bestuur is inmiddels bijgepraat over bijna alle kanten van de kwestie. Een nieuwe sessie waarin de juridische kant wordt belicht volgt op korte termijn, mogelijk al volgende week.

Het nieuwe dagelijks bestuur heeft aangegeven zich, na de bijeenkomst, in te spannen om zo spoedig mogelijk in gezamenlijk overleg toch tot een positief besluit van de VvE op het DO te komen.

Mocht de VvE weer niet instemmen met het ontwerp, dan gaat de gemeente tòch over tot herinrichting van het parkeerterrein. Weliswaar zonder het terrein van de VvE.