Zaterdag is de molen te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur. | Foto: pr
Zaterdag is de molen te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur. | Foto: pr Foto: pr

Maak kennis met Het Rijndorp en De Geregtigheid op Molendag

Algemeen

Nederland is wereldberoemd om haar windmolens, maar heb je wel eens een molen van binnen gezien? En weet je hoe met slimme technieken van eeuwen geleden de kracht van de wind ervoor zorgt dat graan tot meel wordt vermalen?

Grijp je kans en kom op zaterdag 14 mei langs in Molen de Geregtigheid in Katwijk aan den Rijn. De wieken van deze korenmolen uit 1740 draaien nog wekelijks en Molenaar Jack Bouma kan je alles vertellen over de werking van de molen, haar geschiedenis en het spookverhaal dat zich bij de molen heeft afgespeeld. Tussen 11.00 en 17.00 uur ben je van harte welkom in de molen aan de Valkenburgseweg.

Minimuseum en lekkernijen
Molen de Geregtigheid is van binnen een mini-museum. Er staan modellen van verschillende soorten molens en op de eerste etage vind je van alles over de hobby van de molenaar: geschiedenis en archeologie. Op de begane grond kun je bij de altijd gastvrije Carita voor een zacht prijsje iets lekkers kopen uit eigen keuken (let op, pinnen is nog niet mogelijk). De kinderen hoeven zich natuurlijk niet te vervelen, ook daar is aan gedacht. Op Molendag kun je kennis maken met Historische Genootschap Het Rijndorp, een groep enthousiastelingen die zich in wil zetten voor de geschiedenis van Katwijk aan den Rijn.

Het genootschap is onlangs opgericht en zo zachtjes gaan we met onze eerste activiteiten beginnen. We zijn de hele dag aanwezig en het lijkt ons leuk om een gesprek aan te knopen. Ben je benieuwd naar welke plannen we hebben en lijkt het je leuk om eens kennis te maken? Of gewoon zin in een praatje vroeger? Kom dan gezellig langs, we zijn de hele dag aanwezig.

Uit de krant