Kapper Gert Sinon viert zijn vak en verjaardag.
Kapper Gert Sinon viert zijn vak en verjaardag. Foto: PR

Kapper Gert Sinon viert twee jubilea

Algemeen

40 jaar in het kappersvak en 60e verjaardag


Kapper Gert Sinon viert woensdag 11 mei zijn 60e verjaardag en mag dan meteen met zijn team, partner en familie het feit vieren dat hij 40 jaar in het kappersvak zit. Een mijlpaal voor de kapper, die zijn eerste schreden in het vak zette in Rijnsburg en alweer jaren het gezicht is van de bekende kapsalon aan het Noordeinde in Katwijk. 

Na al enkele jaren als kapper werkzaam te zijn, startte de jonge ambitieuze kapper Gert Sinon samen met zijn tante de kapsalon Hair Design in De Hoftuin in Rijnsburg. De kapsalon had een eigen stijl en onderscheidde zich door het design en uitstraling. Al snel wist Gert met zijn vakmanschap en visie naam te maken en door te dringen tot de hoogste regionen van het kappersvak. Het behalen van de Coiffure Award in Hotel Huis ter Duin in mei 1992.

Award
Uit maar liefst 36 vooraanstaande kappers werd Gert geselecteerd en viel zijn model en collega Arenda op uit de 600 (1000 foto’s). In de jury zowel Nederlandse als buitenlandse juryleden, die zelf al meerdere Awards wonnen. Gert hield er een prachtige sculpture en een geldbedrag aan over en mag zich scharen onder de ‘topkappers’ van deze wereld. Al snel wist iedereen hem te vinden. Wie voor een trendy en goed verzorgd kapsel wilde gaan, kon niet anders dan kiezen voor Hair Design. Gert was gepassioneerd en stortte zich volledig op zijn vak. Hij sleepte de ene na de andere prijs in de wacht. Hij bedacht steeds iets anders wilde zich steeds verder in het vak bekwamen. In 1999 ging Gert zelfstandig verder en verhuisde hij met zijn salon naar de Remise aan de Oegstgeesterweg. Ook daar onderscheidde de salon zich van vele andere en wist Gert met zijn team verder te bouwen, om uiteindelijk 8 jaar later te landen aan het Katwijkse Noordeinde, waar hij niet meer is weg te denken.

Strategisch
Zijn gezegde; ‘Ik ga nooit heel groot worden, ik blijf liever betrokken en vakbekwaam, heeft hij gestand gedaan’, vertelt Liesbeth van der Holst, een van zijn kapsters die al vanaf de Hoftuin bij de kapsalon is betrokken. ‘Hij leidde alle kappers hetzelfde op. We bezochten shows in Londen en Amsterdam en liet ons elke diverse trainingen volgen. Wij zijn als team op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in knippen, föhnen en kleuren. Daarnaast specialiseerde Gert zich met zijn partner Sacha op het gebied van het haarkleuren en folietechnieken.’
Kapsalon Gert Sinon heeft een hechte groep klanten. Ze komen overal vandaan en bleven hem door alle jaren trouw. Evenals zijn team in de kapperszaak waaronder Sacha Belov, Linda van der Boon en Liesbeth van der Holst.
‘Het kan ook eigenlijk niet anders’, klapt Liesbeth uit de school. ‘Gert houdt van zijn klanten, doet alles voor ze, wil dat ze tevreden zijn en ze worden allemaal door hem nagekeken. ‘Even die laatste blik, zichtbaar of onzichtbaar. Hij kapt niet voor niets op een strategische plek in het pand. Niemand verlaat de zaak voor hij of is zij is gekeurd.’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant