Feest na afloop in het Grasshoppers-kamp.
Feest na afloop in het Grasshoppers-kamp. Foto: Geert Bekker

Grasshoppers wint derde finalewedstrijd

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de derde finalewedstrijd om het Nederlands kampioenschap in winst weten om te zetten. De ploeg van Driessen/Mens/Van der Vuurst won in een heerlijke ambiance in een uitverkochte sporthal Cleijn Duin op overtuigende manier van Den Helder Suns en bracht hiermee de stand in de best-of-five serie op 1-2.

Sportiff Grasshoppers begint goed en pakt al snel de leiding in de wedstrijd. Met name Deborah Vos, Fleur Kuijt en Marieke van Schie laten zich aanvallend gelden. Na 13-7 halverwege weet Den Helder aan het eind van de eerste periode weer aan te haken (19-15).

In het tweede kwart kan Grasshoppers al snel de voorsprong vergroten. Via drie rake driepunters wordt het 35-21 en scores van Iris Govers, Mia Hordijk, Noor Driessen en Alissa van der Plas namens de Katwijkers bepalen de ruststand op 45-25.

Een snelle time-out van Den Helder na rust kan niet voorkomen dat Grasshoppers verder doorstoomt. Scores van Fleur Kuijt, Noor Driessen, Deborah Vos gevolgd door scores van Rosalie Aandewiel, Marieke van Schie (na een fraaie assist van Noor Driessen) en Liselot Kulk verruimen het verschil naar 30 punten bij aanvang van het laatste kwart (65-35). De spanning is dan al uit de wedstrijd en de vierde periode gaat dan nog wel naar Den Helder maar de winst naar Sportiff Grasshoppers. Eindstand 73-52.

Coach Rick Driessen had donderdag na de met 1 punt verloren wedstrijd al gezegd “gewoon doorgaan” en lukte meer dan goed: “In de verdediging hadden we dezelfde intensiteit en druk op de bal maar nu wisten we het harde werken ook te belonen met goede scores in de aanval.”

Woensdag 11 mei zal de vierde finalewedstrijd - opnieuw in Katwijk - worden gespeeld. De wedstrijd is ook via de live stream te volgen en begint om 20.30 uur. Reserveren van de kaarten kan via www.grasshoppers.nl