Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Wethouder Corien van Starkenburg overhandigt het bevrijdingsvuur aan onder meer Oekra&iuml;ense vluchtelingen.</p>

Wethouder Corien van Starkenburg overhandigt het bevrijdingsvuur aan onder meer Oekraïense vluchtelingen.

(Foto: Marc Wonnink)

Fakkeloptocht: Niet alleen voor ónze vrijheid

De fakkeloptocht donderdagavond in de gemeente Katwijk stond niet alleen in het teken van vrijheid voor Nederlanders, maar ook voor bijvoorbeeld de Oekraïense vluchtelingen. Wethouder Corien van Starkenburg die het bevrijdingsvuur overhandigd kreeg van de Atletiek Vereniging Rijnsoever, heeft het vuur via Oekraïense vluchtelingen overgedragen aan Katwijkse, Rijnsburgse en Valkenburgse kinderen.

Vanaf vier plekken in de gemeente vertrokken groepen kinderen onder begeleiding van een muziekmuziekkorps naar het gemeentehuis. Daar kregen alle kinderen een fakkel uitgereikt. Lopers van Atletiek Vereniging Rijnsoever hadden het bevrijdingsvuur opgehaald uit Wageningen. Zij overhandigde het vuur aan wethouder Corien van Starkenburg die vervolgens het Katwijkse bevrijdingsvuur aanstak.

Na het zingen van het Wilhelmus sprak de wethouder de menigte toe. Én een speciaal woord voor Oekraïense vluchtelingen, in het Engels. Daarna kregen ze het bevrijdingsvuur overhandigt die ze vervolgens doorgegeven hebben aan de kinderen.

Een optocht met muziek en fakkels volgde.