Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Katwijkse Nienke loopt voor ernstig zieke broer

Nienke de Vreugd bewandelt op 14 en 15 mei 81 kilometer van het Pieterpad: de Walk for KiKa. De 29-jarige Katwijkse doet dit om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa. Bij haar broer werd in 2021 lymfeklierkanker geconstateerd. De vader van twee jonge kinderen vecht momenteel nog steeds tegen de ziekte.

Het is overigens niet de eerste keer dat de familie van de Katwijkse te maken heeft met kanker. ‘Mijn beide ouders zijn inmiddels al jaren ‘schoon’ en juist daarom vind ik het belangrijk om geld in te zamelen’, zegt Nienke hierover. ‘Hierdoor kunnen ook anderen - in dit geval de kids - de vreselijke ziekte navertellen.’

Iets doen uit machteloosheid
In mei 2021 kreeg de 36-jarige broer van Nienke de diagnose lymfeklierkanker. Het afgelopen jaar heeft de jonge vader meerdere chemobehandelingen ondergaan. 

Sinds de diagnose staat het leven van Nienke en haar familie volledig op zijn kop. ‘Het feit dat je niets kunt doen, behalve er voor diegene te zijn vreet aan mij en daarom wil ik alsnog iets betekenen. Vandaar dat ik me heb ingeschreven’, aldus de Katwijkse. 

Het doel van Nienke is om minimaal €4.000 op te halen voor KiKa, de teller staat momenteel op €2.290,50. Doneren kan via haar eigen sponsorpagina: www.walkforkika.nl/nienke-de-vreugd-walk-for-kika-pieterpad-challenge. 

Streefbedrag
Ondanks dat het streefbedrag nog niet gehaald is, is Nienke erg dankbaar. ‘Ik vind het hartverwarmend dat zoveel mensen al gedoneerd hebben. Het doet mij en mijn familie veel goed om te weten dat veel mensen aan ons denken.’