Logo allesoverkatwijk.nl
De vier kandidaten: Marian Krijgsman, Kees Saton, Anke Schüttemeyer en Michael van der Plas. | Foto: pr
De vier kandidaten: Marian Krijgsman, Kees Saton, Anke Schüttemeyer en Michael van der Plas. | Foto: pr (Foto: pr)

Wie wordt Kattukse Maestro 2022?

U kent vast het TV-programma Maestro van AvroTros, waar bekende Nederlanders strijden om de gouden baton. Dit muziekspektakel wordt in de vorm van ‘De Kattukse Maestro’ uitgevoerd met het Orkest DVS On Stage op zaterdag 21 mei.

De strijd om de titel Kattukse Maestro 2022 zal stevig zijn. De kandidaten die deze muzikale strijd gaan voeren zijn fanatiek en super gemotiveerd. 

Wie zijn de kandidaten?

Marian Krijgsman. Zij runt het VVV van Katwijk en heeft een Grand Café en Hotel in het centrum van Katwijk. 

Anke Schüttemeyer. Zij heeft een duurzaamheid adviesbureau en heeft in Katwijk het ‘Goed Groen Groei’ label ontwikkeld. 

Michael van der Plas is Coördinator Bedrijfsvoering bij stichting De Brug en al enige tijd voorzitter van de Katwijkse Reddingsbrigade. 

De laatste kandidaat is Kees Saton, eigenaar van Saton Optiek. 

Spoedcursus
De vier kandidaten zijn de afgelopen weken klaargestoomd voor het dirigentschap. Ze hebben een spoedcursus ‘Hoe hou ik het orkest spelende, waarmee geef ik tempo aan en hoe zwaai ik met mijn armen’ gevolgd.

Op 21 mei, de avond waar alle opgedane kennis zal moeten samenkomen, gaan de kandidaten twee muziekstukken dirigeren. 

Vervolgens zullen twee kandidaten doorgaan naar de finale. In deze finale zal, buiten het orkest, ook een zanger moeten worden gedirigeerd. 

De muziekstukken variëren van Pop tot Rock. Een vakkundige jury bestaande uit voorzitter en voormalig dirigent van DVS on Stage Bart van Meijl, ondersteund door oud-directeur van Katwijk Marketing Piet de Vries en wethouder Jacco Knape van de gemeente Katwijk zal bepalen wie er naar de finale mogen. 

Wie mag zich Kattukse Maestro 2022 noemen? Het wordt heel spannend! Wilt u deze fantastische avond mee genieten? Ga dan naar de website van DVS (https://dvskatwijk.nl/winkel) en reserveer een gratis toegangsbewijs zodat u in het clubgebouw van DVS kunt meemaken wie de felbegeerde titel Kattukse Maestro 2022 in de wacht gaat slepen.