Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Gert Onderwater

Drukke en geslaagde Reddingbootdag in Katwijk

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft afgelopen zaterdag door het hele land haar deuren weer open gezet voor het publiek tijdens de Nationale Reddingbootdag. Door corona was dit helaas de afgelopen 3 jaar niet mogelijk.

Ook bij KNRM reddingstation Katwijk aan Zee kon het publiek terecht en waren er naast de KNRM ook diverse andere hulpverleners aanwezig. Het station was van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor het publiek.

Voor degenen die donateur zijn van de KNRM was deze dag de gelegenheid om mee te varen op de reddingboot ‘Edith Grondel’. De bemanning heeft met ruim 250 donateurs gevaren. Wie nog geen donateur was, kon zich op het strand in laten schrijven en kon dan ook mee op de reddingboot. 

In het boothuis kon men terecht voor een fototentoonstelling, modelbouw boten en was de reddingwinkel aanwezig met diverse KNRM artikelen die men kon kopen. Daarnaast was er voor de inwendige mens patat, snacks en vis zoals makreel te koop. De kleine kinderen konden zich uitleven op het springkussen of zich laten schminken.

Veel demonstraties

De gehele dag door waren er demonstraties van de politiehonden vereniging Katwijk op de grasweide naast het boothuis. Op het parkeerterrein waren brandweer, politie en ambulancedienst aanwezig met diverse voertuigen. 

Rond drie uur werd door de aanwezige hulpdiensten een gezamenlijke demonstratie gegeven van een ongeval. Terwijl de politie zorgde voor de arrestatie van een raddraaier, ontfermde de brandweer en ambulancedienst zich over het beknelde slachtoffer. Aansluitend na het ongeval werd er een spectaculaire demonstratie van een autobrand verzorgd.

De vrijwilligers van KNRM Katwijk kijken terug op een geslaagde Reddingbootdag met vele blije gezichten van donateurs en bezoekers. Er zijn ruim 1.000 mensen geweest bij reddingstation Katwijk aan Zee tijdens Reddingbootdag