Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Dennis Bakker heeft zojuist de penalty benut.</p>

Dennis Bakker heeft zojuist de penalty benut.

(Foto: Piet van Kampen)
Sport

Rijnvogels vliegen met 0-10 over Rijsoord heen

Op zaterdag 23 april 2022 kan er in de annalen van de FC Rijnvogels een historische dag worden bijgeschreven. Een 10-0 zege op vreemde bodem is een unicum in de hoogste regionen van het amateurvoetbal. Het team van trainer Thomas Duivenvoorden verpletterde de hekkensluiter die weeks daarvoor koploper Capelle in eigen huis met een 1-1 gelijkspel nog vriend en vijand verraste.

Een teken aan de wand voor de Katwijkse vogels die zonder haar topschutter Maarten Reyneveld het strijdperk betraden. Vanwege een zware knieblessure is deze voor maanden lang uitgeschakeld. Ook zonder deze pechvogel vonden de Vogels maar liefst tien keer de touwen achter de niet te benijden doelman Tomas Fernandes. De ene treffer was nog fraaier dan de andere maar de mooiste goal kwam op naam van Dennis Bakker die een voorzet van Virgil Tjin Asjoe in een volley op zijn linker- oftewel chocoladebeen de touwen injoeg. Bakker was door afwezigheid van Reyneveld in de spits geposteerd.

De vogels werden al vroeg in het zadel geholpen omdat in de eerste minuut Bakker binnen de zestien onderuit werd gehaald. Vanaf de stip wist hij zelf met dit buitenkansje wel om te gaan. Het werd daarna een perfecte opvoering van de Vogels in het beste verenpak. Binnen tien minuten was een assist van Tom Bijen goed voor de 0-2 van Roy van Leeuwen. Kort daarop vergreep Danilo Alkema zich met een grove charge aan Tom Bijen en de uitstekend leidende arbiter Boel trok terecht de rode prent. De thuisclub verder met een ondertal daar waren de bezoekers met een overtal aan supporters zagen hoe een assist van Roy van Leeuwen door Julian Dobbe tot 0-3 werd gepromoveerd. De Katwijkse koek was nog niet op en Dennis Bakker bediende na goed doorzetten Virgil Tjin Asjoe op maat, 1-4. De galeryvoorstelling ging door en Dennis Bakker noteerde de fraaiste treffer van de dag.

Trainer Duivenvoorden: ‘We moesten door blijven gaan. Ook na de snelle vroege goals en ook nadat zij met tien man verder moesten’. Hij bracht na de rust drie verse krachten in het veld. Logisch om enkele manschappen voor de komende wedstrijden te sparen. Desondanks bleef de Katwijkse suprematie de boventoon voeren en de doelpunten honger bleek bij lange na niet gestild. De roodzwarte defensie speelde soeverein en het tiental van de thuisclub kon geen enkele vuist meer maken. Julian Dobbe tilde de score naar 0-6, Roy van Leeuwen tekende nummer zeven aan en verdediger Willem Schonenberg knikte de 0-8 binnen. Op naar de tien. Het was weer een verdediger, Kasper Michel die de 0-9 op zijn naam schreef en Tom Bijen mocht na aangeven van Roy van Leeuwen de historische zege de nodige extra glans geven. Het werd al met al een dag met een gouden randje. Niet achterover leunen na een comfortabele voorsprong maar blijven jagen naar het hoogst haalbare. Missie geslaagd.