Logo allesoverkatwijk.nl
Mandy de Boer speelde een goede wedstrijd. | Foto: PR
Mandy de Boer speelde een goede wedstrijd. | Foto: PR (Foto: PR)
Sport

Rijnvogelvrouwen vergeten zichzelf te belonen tegen RVVH

Het mocht ondanks een aardige belegering niet lukken voor het doelgebied van RVVH. Rijnvogels hield zich prima aan het strijdplan maar vergat zichzelf te belonen in een wedstrijd wanneer je die tien keer speelt er negen keer een overwinning uit komt rollen. De wedstrijd eindigde zoals het begon: 0-0.

Op een warm Sportpark Ridderkerk werd op het bijveld even na half drie afgetrapt voor het treffen tussen RVVH en Rijnvogels. Direct werd duidelijk wat de verhoudingen waren. De gastvrouwen moesten het spel maken en de thuisploeg leunde op de counter. Geduld was het toverwoord en na zes minuten werd dit bijna beloond. Goed doorjagen van Daphne Troost leverde tumult op in het strafschopgebied van RVVH en dat bood Kim Zethof een niet te missen kans maar haar inzet vloog onbedoeld over. 

Rijnvogels dicteerde maar kon wel wat meer strijd leveren in de persoonlijke duels waardoor soms het positiespel wat rommelig leek. Uit een corner van Ramona van der Harst wist eerst Daphne Troost vrij in te koppen en niet veel later Kitty Susan, maar beide inzetten werden van de lijn gehaald. In de rebound kon Anique van der Klaauw net geen gaatje vinden in de kluwen van spelers richting het verder verlaten doel van de tegenstander. Een voorzet van Kim Zethof leek binnen te zeilen maar de keeper hield met de vingertoppen haar doel schoon. Eenmaal moest Kelly Steen optreden na een counter van RVVH maar dit deed ze uitstekend. Ook Drita Çelaj probeerde het van afstand maar ook dat leverde een mooie parade op waardoor de bal net over de lat ging.

Na de thee veranderde het spelbeeld niet en was het Rijnvogels wat de duimschroeven probeerde aan te draaien maar alert moest blijven op de spaarzame plaagstoten van RVVH. Kim Zethof brak uit over rechts maar de aansluiting voor de goal ontbrak helaas en niet veel later werd een corner net naast de kruising gekopt. 

De rappe buitenspeler kwam halverwege de tweede helft oog in oog met de Ridderkerkse goalie maar haar inzet vloog in het zijnet. Rijnvogels bleef vrij gedisciplineerd op zoek naar de aansluitingstreffer en de invalbeurt van Jeanny Harders gaf de ploeg nieuw elan. Een prachtige pass van Drita Çelaj lanceerde Kim Zethof die haar maatje Kitty Susan vond maar haar inzet ging over. RVVH vocht voor wat het waard was. Een schot met links van Kitty Susan werd in de lange hoek gestopt en voordat je wist was de wedstrijd alweer in de slotfase beland. Het mocht helaas niet baten voor Rijnvogels, de bal wilde er gewoon echt niet in deze middag.