Mia Hordijk kon voor de play-offs alvast haar minuten meepakken. | Foto: Wim Kulk Foto: Wim Kulk

Gemengd slot competitie voor Grasshoppers Dames

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen week de laatste twee competitiewedstrijden van dit seizoen gespeeld voorafgaand aan de play-offs. Afgelopen dinsdag werd in eigen huis gewonnen van Lekdetec.nl Zaterdagavond in Barendrecht tegen Startportaal Binnenland ging de winst naar de thuisploeg.

De ploeg van Rick Driessen en Frans Mens eindigt de competitie op de tweede plaats. Door dit resultaat is Sportiff Grasshoppers in de eerste ronde van de play offs gekoppeld aan Groningen, dat op plaats 7 eindigde. De nummers 1 tot en met 8 gaan in deze ronde onderling uitmaken (via best-of-3) wie de halve finalisten zullen worden.

Mia Hordijk lijkt net op tijd weer bij de groep te kunnen aansluiten na haar ernstige knieblessure.

Dinsdagavond behaalde Sportiff Grasshoppers, in sporthal Cleijn Duin een regelmatige overwinning op Lecdetec.nl. De ploeg uit Bemmel kon tot de rust nog wel aanhaken maar na een zeer productief derde kwart pakte Sportiff een beslissende voorsprong. Via een 37-30 ruststand eindigde de wedstrijd met 83-60 op het scorebord.

Barendrecht

Zaterdagavond bleven de punten in Barendrecht. Na een gelijk opgaande eerste helft stokte de aanval na de rust en kon Binnenland een beslissende voorsprong pakken. Het laatste kwart was nog wel voor Sportiff Grasshoppers maar dit was niet genoeg voor de overwinning. Na een 38-37 ruststand eindigde de teller bij 75-66.

Coach Rick Driessen is blij dat deze week het echte werk weer begint: “Spelen om des keizers baard ligt dit team niet goed.”

Voor woensdag 13 april om 20.30 staat de eerste wedstrijd van de play offs op de agenda. Martini Sparks uit Groningen komt dan op bezoek in sporthal Cleijn Duin. Zaterdag 16 april is de tweede wedstrijd in Groningen. Bij een gelijke stand in gewonnen wedstrijden zal de derde wedstrijd op woensdag 20 april weer in Katwijk gespeeld worden.