Thedros van Schie goed voor 8 punten. | Foto: Wim Kulk
Thedros van Schie goed voor 8 punten. | Foto: Wim Kulk Foto: Wim Kulk

Grasshoppers H1 verliest van koploper

Na de kraker bij de dames (tegen Den Helder) stond de wedstrijd tussen de mannen van Sportiff Grasshoppers tegen Lokomotief uit Rijswijk op het programma. Deze ploeg staat in de Promotiedivisie ongeslagen bovenaan. De vraag was of de overwinning tegen Uitsmijters het team de nodige vertrouwen had gegeven.

Dat leek er wel op. De sterke opening in de wedstrijd is voor de thuisploeg die brutaal een 6-0 voorsprong neemt. De bezoekers laten zich (mede door al hun ervaring) niet van de wijs brengen en met een snelle time-out gaat het via 6-8 halverwege het eerste kwart, naar een stand na de eerste 10 minuten van 9-17. Het tweede kwart is qua score bijna hetzelfde (10-17), maar met dien verstande dat Sportiff Grasshoppers geen kans maakt om aan te haken. De ruststand is dan 19-34.

De tweede helft probeert de thuisploeg de handrem op het spel eraf te halen. Jos van der Laan scoort nog wel 3 driepunters, maar met het ingaan van het laatste kwart is het verschil nog even groot: 32-47. Het laatste kwart probeert Sportiff Grasshoppers nog wel de wedstrijd te kantelen, maar het lage shot percentage aan Katwijkse kant houdt dat helaas tegen. Een driepunter in de buzzer voor Lokomotief levert de 50-69 eindscore op.

Coach Alibegovic was van mening dat na de goede start van zijn team, de wedstrijd in handen was gegeven van Lokomotief: “Wij stopten met ons aanvallende spel, wat vorige week een stuk beter verzorgd was. Ons lage shotpercentage hielp daar ook niet bij. Lokomotief was terecht winnaar en een goede kandidaat voor het kampioenschap in onze klasse.”

Zaterdag staat de heuse streekderby op het programma. BS Leiden ontvangt om 21.00 uur in Sportzaal Houtkwartier de mannen van Sportiff Grasshoppers.