Iris Govers in actie tegen Den Helder.
Iris Govers in actie tegen Den Helder. Foto: Wim Kulk

Grasshoppers D1 loopt tegen nederlaag aan

Sportiff Grasshoppers heeft de winstpartij van vorige week in de bekerfinale niet weten te herhalen. In sporthal Cleijn Duin stond de competitiewedstrijd tegen opnieuw Den Helder Suns op de agenda en ditmaal was de Helderse ploeg de bovenliggende partij.

Het begin is voor Den Helder dat al snel de leiding neemt (4-12) maar als de Katwijkse schoten gaan vallen kan Sportiff Grasshoppers aanhaken en vervolgens uitlopen naar een 25-18 voorsprong.

Het tweede kwart laat een gelijk opgaand scoreverloop zien waarin de bezoekers iets dichterbij komen. Via 35-28 halverwege wordt de rust bereikt met een 43-38 stand.

Aanvankelijk loopt Sportiff Grasshoppers verder uit naar 53-45 maar daarna stokt de aanval en omdat Den Helder wel blijft scoren pakken zij de leiding weer over bij aanvang van het vierde kwart (55-56).

In de laatste periode gaat het lange tijd gelijk op maar Den Helder slaat op 2 minuten voor het einde een beslissend gaatje waar Grasshoppers geen antwoord meer op heeft. Eindstand 70-79.

Coach Driessen die Deborah Vos wegens ziekte miste, zag dat zijn team dat gemis goed opving: “Den Helder heeft het niet zozeer inside gewonnen, wij meer verloren van outside. We pakken meer rebounds maar we schieten nog niet 17% van onze driepuntspogingen raak. Op het eind wel 2 schoten raak en je krijgt een enorm spannend einde. Je weet dat iedereen tegen deze tegenstander top moet zijn. Dat waren we net niet allemaal.”

Vanavond, dinsdag 5 april, staat opnieuw een competitiewedstrijd op het programma. Sportiff Grasshoppers ontvangt Lekdetec.nl in sporthal Cleijn Duin om 20.30 uur.