Jasmina Hadsimusic speelde een goede wedstrijd en scoorde de 1-2. | Foto: PR
Jasmina Hadsimusic speelde een goede wedstrijd en scoorde de 1-2. | Foto: PR Foto: PR

Volwassen uitzege voor Rijnvogelvrouwen

Het werd geen mooi schouwspel voor de neutrale kijker, maar daar had Rijnvogels terecht even maling aan. Door hard te werken, voor elkaar en met elkaar, wist het na rust het krachtsverschil écht in cijfers om te zetten en de eerste uitzege van 2022 te boeken.

Al snel werd duidelijk dat het vechtvoetbal werd op sportpark Pim Mulier, waarbij de ijskoude wind een belangrijke rol speelde in het spelbeeld. DSS werd vooral gevaarlijk via de standaardsituaties en de snelle aanvallers en Rijnvogels kon aan de bal een beetje meer leveren waardoor het iets verzorgder spel aan de dag kon brengen.

Kim Zethof, terug van weggeweest, werd via een mooie combinatie tussen Zoyla Barendse en Drita Çelaj diep gestuurd en het was Daphne Troost die halverwege de eerste helft de voorzet van eerstgenoemde prachtig met de hak direct vanuit de lucht wist binnen te werken. Een déjà vu naar de heenwedstrijd, toen een kopie van deze goal helaas werd afgekeurd. Rijnvogels verdedigde fantastisch deze wedstrijd maar toch liet het eenmaal een steekje vallen. DSS wist het spel van links naar rechts te verplaatsen en met de pijlsnelle wapens voorin werd Rijnvogels uit elkaar gespeeld en lag de bal pardoes achter keeper Kelly Steen.

Rijnvogels bleef rustig en kon voor rust al de voorsprong terug kapen maar het moest nog even geduld hebben. Na rust liet de ploeg van Samira El Abdallaoui zien dat het groeit als eenheid. Geen paniekvoetbal, maar rustig de kansen afwachten. Het was geen wedstrijd waar de ploegen lang balbezit hadden, maar Rijnvogels deed er meer mee dan de opponent.

Het was wederom Jeanny Harders die elf minuten na rust als aanspeelpunt ervoor zorgde dat haar ploeg kon doorvoetballen en Kim Zethof werd diep gestuurd. Een mooie lage voorzet bij de tweede paal bereikte Jasmina Hadzimusic en die bleef koel op het moment dat de ploeg haar het hardst nodig had. De voorsprong was terug in handen van Rijnvogels en ondanks dat DSS met een zondagsschot de lat nog wist te raken was het duidelijk dat de nummer 4 van de Topklasse met de winst naar huis ging.

De thuisploeg stak er heel veel energie in maar echt potten breken zat er niet meer in. Het kaarsje ging langzaam uit en Rijnvogels wist een kwartier voor tijd de wedstrijd te beslissen. Het werd de wedstrijd van Kim Zethof, die dankzij haar teamgenoten kon doen waar ze het allerbeste in is. Zoyla Barendse, een andere uitblinker, knokte zich een slag in de rondte om de bal te veroveren en wist met een mooie steekbal Kim Zethof in stelling te brengen en dan is het 1-op-1 met de keeper bijna altijd raak. 3-1 en de drie punten in de knip.

Uitlopen naar een hogere score was ook nog een optie, maar wellicht was dit een beetje teveel van het goede.