Afbeelding

Ook Grasshoppers-meiden onder 20 pakken nationale beker

VU20 van Sportiff Grashoppers heeft afgelopen zaterdag in sporthal Cleijn Duin na een enerverende wedstrijd tegen Basketbal Acadamie Limburg VU18 de beker gewonnen.

Sportiff Grasshoppers onder leiding van Michael Meskers, Wessel de Kok en Robin van de Bilt bleek uiteindelijk een maatje te groot voor BAL VU18. De basis voor de overwinning werd voor rust gelegd, waarin BAL maar tot 22 punten kwam. Voor deze leeftijdscategorie van Grasshoppers was het al derde keer op rij dat zij de finale hadden gehaald. Hiermee wordt het opleiden van talent in Katwijk nog maar eens benadrukt.

In het eerste kwart waren de zenuwen gelijk zichtbaar bij beide teams, veel balverlies en slechte schoten. Na een stand 1-5 voor Grashoppers halverwege het eerste kwart werd het kwart afgesloten met een 5-16 voorsprong.

Het tweede kwart was het kwart van Lotte van Kruistum, zij nam de ploeg op sleeptouw en scoorde 10 punten in dit kwart. Aan de kant van BAL werden de zenuwen losgelaten en kwamen zij beter in hun spel. Toch weet Grashoppers de voorsprong iets uit breiden naar 22-38.

BAL kwam sterk uit de kleedkamers en kwam terug tot 10 punten. Aan beide kanten werd er meer gescoord en waren de zenuwen verdwenen. Maar mede dankzij Alissa van der Plas en Liselot Kulk, beide goed voor 8 punten in dit kwart, bleef de voorsprong op 16 punten. Stand na dit kwart 45-61.

Het vierde kwart was het kwart van 2 gezichten van Grashoppers. In de eerste minuten kwam BAL van 51-69 terug naar 63-71, na 2 time-outs van coach Michael, kon deze comeback van BAL pas worden afgeslagen. Sportiff Grashoppers sloeg daarna weer een gat van 13 punten en kon daarna gecontroleerd de wedstrijd uitspelen. Eindstand: 67-83

Coach Michael Meskers over de wedstrijd: “Het was een zware wedstrijd tegen een goede ploeg maar uiteindelijk hebben wij de dingen gedaan die we moesten doen en daardoor staan wij nu met de beker. Iedereen van het team heeft aan deze prestatie bijgedragen.”