Logo allesoverkatwijk.nl
Brandon Bergsma dunkt.
Brandon Bergsma dunkt. (Foto: Wim Kulk)
Sport

Heren Grasshoppers verliezen thuis tegen Dreamfield

Zaterdag stond voor Sportiff Grasshoppers de wedstrijd in Katwijk op het programma tegen de nummer 4 uit de competitie. Na een 35-39 ruststand werd het uiteindelijk 59-82 voor de bezoekers.

Dreamfield Dolphins liet er geen misverstand over bestaan, want al in het begin van de wedstrijd nemen de bezoekers, door 3 drietjes op rij een voorsprong: 3-15. Na een time out van de thuisploeg is er na 10 munten spelen al herstel naar 14-20. Dit wordt middels hard werken in de verdediging doorgezet in het tweede kwart waardoor de ruststand komt bij 35-39.

Dreamfield wordt in de tweede helft aan de hand genomen van pointguard Jorrissen ( totaal 27 punten), daar waar het stokt aan de Katwijkse kant. Slechts 9 punten in het derde kwart is niet genoeg, hoe hard er ook gewerkt word. Met nog 1 kwart te spelen is het 44-59.

Het laatste kwart perst Grasshoppers er nog een goede periode uit. Een goed scorende Brandon Bergsma (totaal 19 punten) zorgt er mede voor dat er bij 53-59 nog van alles mogelijk is. Een minuut lang wordt er niet meer gescoord en met nog 5 minuten te spelen, scoren de bezoekers een drietje en een tweepunter waardoor de stand op 55-65 komt. Dan is de ban gebroken en gaat de wedstrijd aan Katwijkse kant als een nachtkaars uit. Eindstand 59-82.

Coach Burhan Alibegovic prees na afloop zijn team over de getoonde inzet: ,,Belangrijk is om de goede punten mee te nemen naar de volgende wedstrijd en dat iedereen met nog meer lef en durf zal spelen”.

De eerste mogelijkheid om dat te laten zien is zaterdag 26 maart in de uitwedstrijd tegen Uitsmijters uit Almelo. Aanvang 19.30 uur.