Rosalie Aandewiel in actie. | Foto: Wim Kulk
Rosalie Aandewiel in actie. | Foto: Wim Kulk Foto: Wim Kulk

Sportiff Grasshoppers wint van Binnenland

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Startportaal Binnenland in winst weten om te zetten. De ploeg van Rick Driessen en Frans Mens keken bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan maar wisten via een prima inhaalrace in de spannende slotfase de winst toch te pakken.

Het begin van de wedstrijd is voor bezoekers uit Barendrecht die het netje makkelijker weten te vinden en al snel een voorsprong pakken. Aanvallend gaat het daarna wat beter voor Sportiff Grasshoppers maar de bezoekers blijven ook scoren en kunnen de voorsprong verder uitbreiden. Via 7-13 halverwege eindigt het eerste kwart met een 16-29 stand op het scorebord.

De tweede periode heeft Sportiff Grasshoppers de verdediging beter op een rij en ook aanvallend gaat het beter. Scores van Sonja Kuijt en Liselotte Kulk doen de achterstand snel verkleinen (28-31). Daarna is het scoreverloop gelijk opgaand en zorgen met name Iris Govers, Marieke van Schie en Fleur Kuijt voor de aansluiting. Ruststand 38-41.

Het derde kwart is dan weer voor Binnenland. De Katwijkse schoten vallen niet meer en Binnenland kan, vooral via scores van Eline Kasius en Janine Guijt weer uitlopen. Na 44-50 halverwege is het 48-59 bij aanvang van het laatste kwart.

Het vierde kwart begint met 2 drietjes op rij van Rosalie Aandewiel en dat blijkt het startschot voor de inhaalrace. Sportiff Grasshoppers kruipt daarna dichterbij en nadert tot op 1 punt op 3 minuten voor tijd (68-69). Met name Noor Driessen en Deborah Vos laten zich in deze periode aanvallend gelden en op 30 seconden voor het einde komt Sportiff Grasshoppers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. In de spannende slotfase met time-outs over en weer gaat de zege uiteindelijk toch naar Grasshoppers. Eindstand 74-73.

Rick Driessen zag de grote achterstand na de eerste periode goed worden opgelost: “We zijn twee keer rustig teruggekomen. In de eerste helft moeten we anders gaan verdedigen want Binnenland schiet de lichten uit. In de tweede helft moeten we anders aanvallen want we schieten alles mis. Rosalie komt dan sterk naar voren en Noor en Deborah sluiten aan.”

Vrijdagavond en zaterdag, 25 en 26 maart, worden de NBB bekerfinales georganiseerd in sporthal Cleijn Duin te Katwijk. Vrijdagavond zijn de halve finales om 19.00 uur: Sportiff Grasshoppers – Startportaal Binnenland en om 21.15 uur: Den Helder Suns – Jolly Jumpers. De beide winnaars spelen de finale op zaterdag om 20.00 uur.

Voorafgaand aan die finale worden nog twee finales gespeeld. Om 14.30 uur spelen de meiden onder 20 (VU20) van Sportiff Grasshoppers tegen Basketbal Academie Limburg (BAL) VU18. Daarna volgt de rolstoel bekerfinale om 17.00 uur tussen Rotterdam Basketbal tegen Sunrise Medical Braves.