Virgil Tjin Asjoe scoort de 3-1. | Foto: Piet van Kampen
Virgil Tjin Asjoe scoort de 3-1. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Ontlading bij Rijnvogels na zege op Spijkenisse

Dat de opluchting op sportpark De Kooltuin groot was na de 5-1 overwinning op Spijkenisse moge duidelijk zijn. Na vijf keer op rij geen driepunter te hebben gescoord kropen de Vogels uit een dalletje waarin zij eigenlijk niet thuis horen. Nu hadden de Katijkers eindelijk de – strakke oostenwind - weer eens in de zeilen. Virgil Tjin Asjoe was met drie fraaie treffers de verlosser na een periode waarin het allemaal minder ging.

Tjin Asjoe: ‘Ik ben natuurlijk superblij met deze overwinning die we hard nodig hadden. We begonnen goed met die snelle eerste goal van mij. Het was een wedstrijd met twee gezichten en ik had het idee dat we direct goed stonden maar door een miscommunicatie achterin ging het mis. We moesten de zaak weer op orde zien te krijgen en dat is in de tweede helft goed gelukt. Zoals altijd hebben we veel energie in de wedstrijd gestoken en ik heb nooit het gevoel gehad dat we vandaag zouden verliezen’ sprak hij met een glimlach na afloop.

Zoals eerder tegen Feyenoord kende de thuisclub een bliksemstart. Ook nu lag de bal binnen twee minuten in het net achter doelman Ragip Ozrak. Het lukte echter niet om deze voorsprong uit te bouwen door het team dat eerder dit seizoen de tegenstander bij de keel greep. De vorm van weleer werd niet bereikt en een slordige terugspeelbal bracht de score weer in evenwicht. Doelman Arie van der Niet kon na een slordige terugspeelbal met uitlopen een klus tegen de schoen van Mike Weerts nier voorkomen dat de gelukstreffer de 1-1 stand betekende. Een paar goede kansen om op 2-1 te komen gingen voorlangs of net naast. Spijkenisse kon ook echter geen vuist vormen om de toch soms slordige Katwijkse defensie nog voor de thee te verassen.

Evenals de tweede minuut van het eerste bedrijf was deze succesvol voor de Vogels. Maarten Reyneveld, de man die wekenlang droog stond, bracht de bevrijding en de motor weer op gang. De rake kopbal na een assist van Tjin Asjoe betekende de heropstanding van de thuisclub. De gastheren domineerden en vertoonden weer de trekjes van een team in vorm. De ene aanval na de andere rolde op de veste van de Spijkenisser sluitpost af en hij kon de fraaie treffer van de Katwijkse uitblinker niet voorkomen, 3-1.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze ploeg, die in de gevarenzone verkeert, geen anti-voetbal speelde zoals anderen dat eerder op hun planning hadden staan Dat verdient respect. Soms wordt een wedstrijd erdoor verziekt. Complimenten aan het team van trainer van trainer Peter Wubben die ook zag dat zijn elftal een verloren wedstrijd speelde. Dat de thuisclub de score verder opvoerde was geheel conform het spelbeeld. Virgil Tjin Asjoe rondde een dieptepass met een fraaie stift af en ook de altijd gretige Tom Bijen wist na een aanvankelijk afgeslagen aanval de groene touwen weer te vinden. Opluchting op de Koltuin.