Jos van der Laan had het vizier op scherp staan met 27 punten.
Jos van der Laan had het vizier op scherp staan met 27 punten. Foto: Wim Kulk

Grasshoppers Heren 1 ten onder in Amsterdam

Binnen 2 weken stonden Harlem Lakers en SortiffGrasshoppers tegen over elkaar binnen de lijnen. De bezoekers doen in Amsterdam weer een beroep op youngsters Ferdy en Joost Blangé. Dit brengt de groep van Burhan Alibegovic op 10 spelers. Dit keer was het ook de thuisploeg die na een 41-27 ruststand de punten in huis hield: 72-58.

Al na één minuut gaat center Jim van Zijl na, in contact te zijn gekomen met de elleboog van de tegenstander, naar de grond. Hij speelt het eerste kwart niet meer en is vervolgens beperkt inzetbaar. Het team lijkt aangeslagen en bij een 9-0 achterstand is daar de eerste time out van de bezoekers. Er is licht herstel (maar de achterstand blijft er wel) via 19-10 is het 23-13 na het eerste kwart.

Het tweede kwart schakelt Harlem Lakers fysiek nog een tandje bij. Jos van der Laan is dit maal het slachtoffer met een enkelblessure, maar kan gelukkig nog wel blijven spelen. Dat blijkt goed nieuws te zijn voor Grasshoppers. De eerste 5 minuten wordt er pas bij 31-15 gescoord door Grasshoppers en de ruststand komt bij 41-27. Deze score komt mede door 4 benutte driepunters van Jos van der Laan.

In de tweede helft stropen de bezoekers de mouwen ook op. Bij 43-32 vlucht Harlem Lakers in een time out. Veel helpt dit niet. Sportiff Grasshoppers haakt aan en via 48-40 wordt het verschil zelfs 3 punten (49-46). Het slot van het derde kwart is voor de thuisploeg en 53-46 met nog 10 minuten spelen is er nog van alles mogelijk.

Helaas is het de thuisploeg die het heft in handen neemt en ondanks dat Sportiff Grasshoppers hard vocht voor de punten komt de eindstand bij 72-58 op het bord.

Coach Burhan Alibegovic was duidelijk in zijn nabeschouwing: “We speelden een voor ons onwaardige eerste helft. Niets ging er zoals dat zou moeten, maar de achterstand was toch ‘slechts’ 14 punten. Het team heeft in de tweede helft gedaan wat wij gevraagd hebben, maar met 9 gemiste vrije worpen en meerdere open mogelijkheden van dichtbij die niet in makkelijke punten worden omgezet, was het helaas onmogelijk om een positief resultaat neer te zetten.”

Zaterdag 19 maart speelt Heren 1 in sporthal Cleijn Duin tegen Dreamfields Dolphins, de nummer 4 van de Promotiedivisie. Aanvang is 19.30 uur.