De Rijnvogelvrouwen waren vaak in het vijandelijke strafschopgebied te vinden.
De Rijnvogelvrouwen waren vaak in het vijandelijke strafschopgebied te vinden. Foto: PR

Rijnvogeldames draaien op volle toeren

Waar het na de winterstop nog niet echt volgens plan ging, was het in de thuiswedstrijd tegen RVVH weer ouderwets genieten voor de trouwe volgers van de Rijnvogelvrouwen. Voor rust kon het krachtsverschil nog niet uitgedrukt worden in de score maar na rust liet het geen spaan heel van de bezoekers uit Ridderkerk. Met zes schitterende goals was het nog genadig richting de opponent.

De nummer 10 van de ranglijst was vooral naar De Kooltuin gekomen om de rijen gesloten te houden. Rijnvogels had voornamelijk de bal en wist tot op de helft van de tegenstander door te dringen. Echter liet het na om de ruimte aan de andere kant van het veld te benutten waardoor de ploeg zich nog weleens vast liep op de in het donkerblauw getooide kluwen voor het vijandelijke doelgebied. De kansjes kwamen echter toch en na een half uur was het toch raak voor Rijnvogels. De jonge Jasmina Hadzimusic wist met een prima steekballetje wederom Kitty Susan weg te sturen en dan is het oog in oog met de keeper zo goed als altijd raak.

De thee smaakte goed voor Rijnvogels want na rust schoot het uit de startblokken. De puzzelstukjes vielen in elkaar en de ene na de andere aanval liet de verdediging van de bezoekers bibberen. Nadat Ramona van der Harst werd neergelegd vlak voor het zestien meter gebied was het Romy Scherpenzeel die met een mooie poeier in de lange hoek haar ploeg de juiste kant op wist te wijzen en het duel besliste. De 2-0 was de katalysator voor een kwartier hogeschool voetbal aan Rijnvogels-zijde.

RVVH werd van het kastje naar de muur gestuurd op eigen helft en na een flitsende aanval bezorgde Kitty Susan haar aanvoerder Ramona van der Harst een niet te missen kans en de derde van de middag was een feit. De honger was nog niet gestild aan Katwijk Binse zijde. Wederom werd Kitty Susan weggestuurd door de as van het veld en na omspelen van de doelvrouw wist ze het verlaten netje te laten bollen. De storm was nog niet gaan liggen en het was Jeanny Harders die een aantal tegenstander haar hielen liet zien en na een mooie solo de vijfde treffer van de middag wist te noteren. Een goal om je vingers bij af te likken.

Mooi om te zien dat Tirza Kromhout zes maanden blessureleed weer haar rentree mocht maken in het laatste half uur van de wedstrijd en weer als vanouds meedraaide. Het duurde tot de slotfase voordat de mooiste treffer van de middag op de borden kwam. De invallers lieten hier ook hun klasse in zien. Van links werd er met veel beweging en korte combinaties een weg gevonden naar het het doel waar Tirza Kromhout en Soraya Hilali met één keer raken de andere kant van het veld wisten te vinden waar Mandy de Boer klaar stond om met een droge knal de keeper in de lange hoek kansloos te laten. Een schitterende goal en het symboliseerde de sterke tweede helft aan de Rijnvogels-kant.