Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: PR
Sport

Julianaschool is damkampioen van Katwijk

Het schooldamkampioenschap van Katwijk was ook dit keer weer leuk bezocht. Alle deelnemers hadden een geweldige middag en het was tot de laatste wedstrijd spannend wie dit toernooi zou winnen.

De Opleidingsschool en het damesteam van de Burcht gingen na de eerste ronde aan kop. Maar al snel kwam het mixteam van de Burcht en de Julianaschool dichterbij.

 Dat jongere kinderen best opgewassen zijn tegen wat oudere bleek wel toen groep 4 van de Duinroos gelijkspel speelde tegen groep 6 van de Duinroos en al helemaal toen groep 6 van de Julianaschool in de finale van groep 8 van de Burcht wist te winnen.

Uiteindelijk wisten in de onderbouw Aron, Joshua, Koen en Glenn van groep 5 van de Opleidingsschool de eerste plaats te bemachtigen, met Nick, Bo, Evi en Ahmed van groep 4 van de Duinroos op een mooie tweede plek.

In de bovenbouw en ook op het algemene klassement waren het dus Vincent, Vivienne, Chris en Tristan van groep 6 van de Julianaschool die overall kampioen werden. Dat meisjes ook goed kunnen dammen bleek wel, aangezien Nora, Vera, Sara en Maren van groep 8 van de Burcht het zilver pakten.

De winnaars mogen op 16 april hun kunsten vertonen op het provinciaal schooldamkampioenschap.