Rosalie Aandewiel in actie tegen Landslake Lions. | Foto: Geert Bekker
Rosalie Aandewiel in actie tegen Landslake Lions. | Foto: Geert Bekker Foto: Geert Bekker

Grasshoppers dames 1 wint van Landslake Lions

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Landslake Lions in winst weten om te zetten. In Landsmeer kon de wedstrijd lange tijd 2 kanten op maar de ploeg van Rick Driessen en Frans Mens sloeg in de eindfase toe.

Na een aftastend begin met veel missers aan beide zijden neemt Sportiff de leiding via met name scores van Fleur Kuijt die een paar keer goed doorkomt. Via 5-2 halverwege wordt de eerste periode met een 10-18 voorsprong afgesloten.

De tweede periode is voor de thuisclub. Landslake komt weer langszij maar drives van Noor Driessen en Rosalie Aandewiel van afstand zetten Sportiff Grasshoppers weer aan de goede kant van de score. Ruststand 26-27.

Ook in het derde kwart geven beide ploegen elkaar weinig toe en is het scoreverloop gelijk opgaand. Sportiff Grasshoppers begint goed aan de tweede helft met 3 scores op rij van Marieke van Schie, een aantal malen fraai onder het bord vrijgespeeld. Daarna toch weer het antwoord van Landslake Lions vooral via den Heeten, Bettonvill en van Kleef en kan de winst nog steeds 2 kanten op (43-46).

In de laatste periode loopt Sportiff Grasshoppers langzaam maar zeker weg en kan het de zege veilig stellen. Met nog vijf minuten op de klok is het verschil opgelopen naar 9 punten (49-58) en lijkt de vermoeidheid de Lions parten te spelen. Via scores van Alissa van der Plas, Iris Govers, Fleur Kuijt en Noor Driessen - die werd uitgeroepen tot woman-of-the-match eindigt de wedstrijd met een 51-69 stand op het scorebord.

Coach Rick Driessen had een knappe wedstrijd gezien: “We hebben gedaan wat we moesten doen, goed verdedigen en een hoog tempo blijven ontwikkelen. Mooi dat Alissa en Rosalie hun kansen pakken.”

Volgende week staat een thuiswedstrijd Sportiff Grasshoppers op de agenda. Binnenland komt dan op bezoek in sporthal Cleijn Duin. De wedstrijd is weer live op de tribune te volgen en begint om 17.00 uur.