Virgil Tjin Asjoe scoort de 1-1. | Foto: Piet van Kampen
Virgil Tjin Asjoe scoort de 1-1. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

FC Rijnvogels zakt na nederlaag verder terug

Algemeen Sport

De grote vraag is wanneer de Vogels na vijf keer op rij niet te hebben gewonnen uit de dip verdagen. Het team dat voor de winterstop lang aan de leiding ging en iedereen verraste met goed verzorgd voetbal is tijdelijke van het padje af. Ook in de verre uitwedstrijd tegen DUNO D ging in de bosrijke entourage het team van trainer Thomas Duivenvoorden weer het bos in. Na drie gelijke spelen op rij zat er zelfs vandaag geen puntje meer in.

De tegenstander direct hoog onder druk zetten wat voordien een sterk wapen was, ontbrak in de openingsfase die voor een gretige opponent was. De bal lag al vrij snel achter doelman Arie van der Niet. Bij een duel op rechts kwam Arthur Gatsjartrian simpel als winnaar tevoorschijn en krulde de 1-0 binnen. Een vroege wake-up call voor de Katwijkers die direct al achter de feiten aanliepen. Het team bereikte bij lange na niet het niveau waarmee het eerder in het seizoen makkelijk scoorde en bijvoorbeeld Spijkenisse (0-6) en Smitshoek (0-4) vrij simpel aan de kant zette.

Het werd op de hobbelige grasmat op sportpark Waaienberg in Doorwerth meer werkvoetbal dan goed en degelijk combinatiespel. De goede wil ten spijt, er werden nauwelijks doelrijpe kansen geschapen. Een aantal corners leverden niets op en de vraag rijst waarom telkens die korte corners die al wekenlang tot geen enkel resultaat hebben geleid. Toch zouden de Vogels nog binnen het half uur langszij komen. Een voorzet van Roy van Leeuwen werd behendig door een der betere Rijnvogels, Virgil Tjin Asjoe achter doelman Lars Molenaar getikt. De balans in de score en ook op het veld weer in evenwicht.

In het tweede bedrijf kwam de FC beter uit de kleedkamer en stichtte een aantal malen gevaar voor Molenaar maar verder dan enkele opwindende momenten kwam het niet. Groots werd het echter nimmer. Ook in de thuiswedstrijd bleek DUNO D al een lastige klant. Het was en bleef een open wedstrijd waarin de beide ploegen wilden voetballen en voor de winst gingen. Deze kwam uiteindelijk bij de gastheren terecht. Het was wederom Arthur Gatsjartrian die de treffer voor zijn rekening nam. Hij stond zo vrij als een vogeltje voor doelman Van der Niet nadat hij van rechts werd aan gespeeld. Geen Katwijker op zijn huid om hem het scoren te beletten.

Weer liepen de witte Vogels achter de feiten aan. Trainer Duivenvoorden bracht Ronaldo Lima Duarte Lopes en Quincy Does in om alles in de slotfase op de aanval te gooien.

Langs de lijn smeekte hij om ‘oorlog in het zestienmetergebied’. Maar de Katwijkse frontlinie kon de blauwe linie voor doelman Molenaar niet omver krijgen. Na deze nederlaag werd het gat met koploper Capelle zes punten en wipte het sterk opkomen ARC over de Rijnvogels heen naar de tweede plek. Het tij zal ooit wel keren en dat zal dan aanstaande zaterdag in eigen huis tegen Spijkenisse moeten gebeuren.

Uit de krant