Sem Kulk pakte 10 punten mee tegen CobraNova. | Foto: Wim Kulk
Sem Kulk pakte 10 punten mee tegen CobraNova. | Foto: Wim Kulk Foto: Wim Kulk

Grasshoppers heren doen zichzelf tekort

Zaterdag trad Sportiff Grasshoppers aan in Voorburg tegen het sterke CobraNova. De heren uit Voorburg staan derde in de competitie en hebben de beschikking over 5 oud-eredivisiespelers. De progressie van de mannen van coach Alibegovic is elke week zichtbaar. Het was de vraag waar het team in opbouw stond tegenover een topploeg.

De opening is voor Grasshoppers dat door Jim van Zijl en Brandon Bergsma een voorsprong pakt (0-5). Aan de kant van CobraNova zijn het oud Grasshoppers spelers Joey Schelvis en Jake Prins (20) die ervoor zorgen dat de ploegen snel in evenwicht zijn (12-12). Jos van der Laan strooit met assists (totaal 8) waardoor hij ploeggenoten in staat stelt om te scoren. Het eerste kwart eindigt in het voordeel van de thuisploeg 26-22.

Het tweede kwart wordt er aan beide kanten beter verdedigd en het zijn de bezoekers die vergeten te scoren. Via een kwartstand van 16-8 komt de rust bij een stand van 42-30. Opvallend was dat Grasshoppers in de eerste helft maar 1x aan de vrije worp lijn had gestaan (2 missers) en de lage score van 8 in het kwart helpt dan ook niet mee.

Na de rust verkleint Sportiff Grasshoppers het verschil naar 42-36 en later naar 48-42. Idir Bourjouane van afstand en Brandon Bergsma van dichtbij, brengen de score naar 54-47 maar het is toch CobraNova dat met al haar ervarenheid het verschil naar 10 punten brengt 64-54.

Het verschil van rond de 10 punten blijft ook in het laatste kwart onoverkomelijk voor de hardwerkende bezoekers en bij 80-67 klinkt het laatste fluitsignaal.

Coach Alibegovic zag zijn ploeg 3 kwarten goed spelen: “We gaan die kwarten gelijk op , maar ons 2e kwart deed ons qua punten(8) helaas geen goed. Als we 4 kwarten blijven spelen zoals we echt kunnen, hadden we deze wedstrijd zelfs met winst kunnen afsluiten. De coachingstaff heeft daar geloof in, dat deze groep tot grote daden in staat is, nu alleen de spelers zelf nog!”

De eerstvolgende wedstrijd speelt Sportiff Grasshoppers opnieuw uit. De tegenstander is zaterdag 12 maart Harlem Lakers waar thuis van gewonnen werd. De aanvang is 17.45 uur in de Calandhal te Amsterdam.