Maarten Reyneveld in duel met Jeffrey Tieleman. | Foto: Piet van Kampen
Maarten Reyneveld in duel met Jeffrey Tieleman. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

FC Rijnvogels komt weer niet tot winst

Algemeen Sport

De Vogels zitten met betrekking tot de resultaten na de winterstop in een dipje. Ook in de vierde wedstrijd na de hervatting kwam het team van trainer Thomas Duivenvoorden niet tot de volle winst. Het mocht achteraf nog blij zijn dat Virgil Tjin Asjoe na een fout in de Rotterdamse defensie in de blessuretijd nog de 3-3 binnen mocht tikken. De remise hield echter wel in dat de achterstand op koploper Capelle inmiddels is opgelopen tot 5 punten.

De man van de wedstrijd Tom Bijen voelde dat zijn team zich tekort had gedaan.‘We hadden voor de rust het verschil moeten maken’ blikte hij terug. ‘Ondanks de late gelijkmaker ben ik toch teleurgesteld. Onze verdediging miste de schepte bij de tegendoelpunten’ in zijn visie. ‘Het is zonde. We hadden deze wedstrijd over de streep moeten trekken’.

Bijen was de man die al na 2 minuten voor een bliksemstart van de thuisclub zorgde. Een snelle aanval, een steekpassje en doelman Jordie van Leeuwen mocht al snel vissen. Een soort van droomstart doch de droom was van korte duur want 5 minuten later trok Rowendley Martijn na een snelle uitbraak de zaken alweer recht. Het leek de opmaat voor een doelpuntrijk duel en dat werd het ook. De thuisclub dicteerde de eerste helft en creëerde een aantal mogelijkheden maar de zorgvuldigheid in de eindpass ontbrak. Quincy Does brak een paar keer goed door maar legde de bal niet zuiver voor het hok van de Maasstedelingen. Kort voor rust kwam de thuisclub op fortuinlijke wijze aan de leiding. Een voorzet van captain Dirk Jan van den Oever werd door Tom Puijsers ongelukkig achter zijn doelman gewerkt en de 2-1 was al met al wel verdiend.

Na de hervatting kwamen de bezoekers beter uit de kleedkamer en Jeremy Moreno profiteerde al snel van het gerommel in de Katwijkse defensie en de 2-2 gaf de Feyenoorders meer vleugels om ook het spel te gaan maken na dit belabberde verdedigen. Feyenoord leek nu brutaler te worden. Derhalve werd het meer een open wedstrijd die alle kanten uit kon. Het Rotterdamse gevaar kwam van de snelle vleugelspitsen en aan Katwijkse zijde werd het zoeken naar een gaatje in de groene muur. Trainer Duivenvoorden bracht verse krachten binnen de lijnen om de druk op te voeren. Er deden zich wel kansrijke situaties voor maar of een groen been of dat van doelman Van Leeuwen voorkwamen een voorsprong. Het nu meer aanvallende voetbal van de bezoekers werd beloond met een treffer van alweer Jeremy Moreno waar doelman Arie van der Niet kansloos was. Volgens een te enthousiaste Rijnvogelfan leden de bezoekers daarna aan de ‘vallende ziekte’. Veel oponthoud door vermeende blessures kwamen het duel niet ten goede.

Obiko junior had de 2-4 op zijn slof maar mikte naast en schonk de thuisclub de gelegenheid om nog eenmaal alles in de strijd te gooien. Het werd in blessuretijd beloond toen na een fout in de groene defensie Virgil Tjin Asjoe alsnog een puntje voor zijn team wist te winnen.