Brandon Bergsma, na studie in het buitenland weer terug, was belangrijk met punten en rebounds. Foto: Wim Kulk

Eerste zege voor Heren 1 Grasshoppers

Na maanden van afwezigheid mocht de Heren 1 van Sportiff Grasshoppers eindelijk weer eens een wedstrijd in Cleijn Duin spelen. Nadat de competitie was hervat werden twee wedstrijden afgelast doordat er te veel besmettingen waren bij de tegenstander. Harlem Lakers had die problemen niet en trad aan als tegenstander. Het publiek was ook weer aanwezig ging achter het team van Burghan Alibegovic staan.

Na een wat moeizaam begin, waar na een 2-8 stand de eerste time-out volgde, knokten de mannen uit Katwijk zich terug in de wedstrijd. Bij 13-12 stond de eerste voorsprong op het scorebord. Beide teams hielden elkaar in evenwicht waardoor er na het 1e kwart een 18-18 score werd genoteerd.

In het 2e kwart werd de basket iets lastiger gevonden en scoorden de gasten uit Amsterdam, net iets meer. Het gaatje was telkens zo’n 6 punten, waar er met rust nog 4 over waren. De thee werd opgezocht bij een 31-35 tussenstand.

In het 3e kwart werd de verdediging aangescherpt. Brandon Bergsma, Idir Bourjouane en Thedros van Schie schoten met een paar driepunters de Katwijkers naar een mooie voorsprong. Bij 36-35 werd de tweede keer een voorsprong gepakt en je zag dat de ploeg van coach Alibegovic gebrand was om de eerste winst in Katwijk te houden. De laatste 5 punten kwamen van de hand van Jos van der Laan en Moreno Conrad waardoor de vierde periode de voorsprong 53-45 was.

Sportiff Grasshoppers speelde in het 4e kwart de wedstrijd heel ‘volwassen’ uit. Goede aanvallen werden afgerond en de verdediging zat nog strakker in elkaar. Daardoor kon Harlem Lakers, in dit kwart maar 10 punten scoren. Eindstand: 67-56.

Captain Jos van der Laan sprak van een welverdiende overwinning: “Laten we hopen dat dit het startschot mag zijn voor de wederopstanding van Sportiff Grasshoppers Heren 1.”

Zaterdag 5 maart speelt Heren 1 uit tegen Cobra Nova in het Forum Kwadraat in Voorburg. Aanvang 17.30 uur.