Afbeelding

Habithuis RVV pakt de draad weer op

Na de zeperd van vorige week tegen Skunk was Habithuis RVV gebrand op eerherstel. Inter Rijswijk was hiervoor de ideale tegenstander. Een aantal bekende gezichten aan de overkant van het net zorgde voor een gefocust RVV dat heel graag het volop aanwezige publiek wilde vermaken. Dit lukte niet alleen met mooi en spectaculair volleybal. Ook de meeste punten werden vandaag in Katwijk gehouden.

Vanaf punt één stonden de gastheren aan. Door middel van een goede serviceserie bracht aanvoerder Bas van der Tang zijn ploeg naar een 7-1 voorsprong. Inter Rijswijk probeerde door een wisseling in de passing nog voor een ommekeer te zorgen. Het kwaad was echter geschied, de Katwijkers kwamen deze set nooit meer in gevaar. Spelverdeler Ron de Mooij kon zijn aanvallers, waaronder de veelscorende Robert de Vries en Thijmen Heemskerk, naar hartenlust bedienen en maakte daarmee Rijswijk kansloos. (25-12)

In het tweede bedrijf tapte vooral de bezoekers uit een ander vaatje. Lang konden zij zich optrekken aan het goede spel van RVV. Bij een 10-10 stand was dit echter klaar. Via een aantal puike services van Marijn Heemskerk (u gelooft het niet) sloeg de ploeg uit het vissersdorp een gaatje. Dit gaatje werd door Ken ‘Hatséé’ Rovers tot een gat gepromoveerd. Met zijn sprongservice dreef hij heel passend Inter tot wanhoop. (25-17)

Voor een goede wedstrijd zijn altijd twee tegenstanders nodig. Inter Rijswijk bleek hieraan mee te willen werken en speelde een foutloze derde set. De gehele set liep gelijk op, waar het niet dat de Rijswijkers met twee goede series het verschil maakten. RVV probeerde nog wat te forceren, maar dit liep uit op niets. Rijswijk beloonde zichzelf en kwam terug in de wedstrijd. (16-25)

Zoals gebruikelijk dit seizoen lieten de gastheren zien over een behoorlijke dosis veerkracht te beschikken. Dankzij een degelijke passing, onder leiding van de teruggekeerde Vito Meulenberg, kon de thuisploeg zijn aanvallende klasse weer laten zien. Daarnaast stond de blokkering bij uw favoriete team bij vlagen als een huis. Inter Rijswijk kon wederom een tijdje bijblijven, totdat coach Marc Schoonen ingreep. Hij bracht Gilbert Vivo en Ard de Mooij in de ploeg. Samen tilden zij het niveau een tikkeltje hoger, waardoor het verzet van de bezoekers brak. (25-18)

De volgende wedstrijd van Habithuis RVV laat een tijdje op zich wachten. Zaterdag 19 maart komt WIK uit Groot-Ammers op bezoek. De vorige wedstrijd tussen deze twee teams eindigde in een 3-2 overwinning voor RVV. Een winstpartij, maar geen hele goede. RVV heeft echter weer genoeg tijd om hiervoor te trainen, dus alles komt ongetwijfeld weer goed.