Deborah Vos in actie.
Deborah Vos in actie. Foto: Wim Kulk

Grasshoppers wint ook thuis van Martini Sparks

Algemeen Sport

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag - voor het eerst sinds lange tijd met publiek - de competitiewedstrijd tegen Martini Sparks in winst weten om te zetten. In Cleijn Duin won de ploeg in een aantrekkelijke wedstrijd uiteindelijk ruim van de ploeg uit Groningen.

Het duurt even voor de Katwijkse aanval op gang komt waardoor de bezoekers aanvankelijk een kleine voorsprong kunnen pakken (4-9). Als daarna het netje wel gevonden wordt neemt Sportiff Grasshoppers de leiding over. Via scores van Noor Driessen, Fleur Kuijt en Lotte van Kruistum gevolgd door 4 drietjes op rij van Sonja Kuijt en Deborah Vos wordt dit kwart winnend afgesloten (24-11).

Ook in de tweede periode blijven de drietjes vallen – met name door Rosalie Aandewiel - en kan Sportiff Grasshoppers in eerste instantie de voorsprong verder vergroten (35-13). De Groningers herstellen zich daarna enigszins maar kunnen niet voorkomen dat ze met ruime achterstand de rust ingaan. Ruststand 46-24.

Sportiff Grasshoppers komt vervolgens prima uit de kleedkamer en stoomt verder weg van Martini Sparks. Na drietjes van Deborah Vos en Sonja Kuijt zet Alissa van der Plas halverwege de 63-26 op het scorebord en tenslotte Liselot Kulk de teller op 77-34 aan het eind van de derde periode.

Iris Govers opent de score namens Sportiff Grasshoppers in het vierde kwart. Daarna doen de Groningers – vooral via Addy Clift en Kim Jaasma die in de dubbele cijfers resp. met 11 en 18 punten eindigen – nog wel wat terug (82-46). Alissa vd Plas, Rosalie Aandewiel en Liselot Kulk zorgen voor de laatste Katwijkse scores. Eindstand 96-54.

Coach Rick Driessen had zijn strijdplan vorige week na de wedstrijd in Groningen al klaar: “Daar kwam Martini Sparks niet meer overheen en het maakte ook veel uit dat vooral verdedigend Noor weer meedeed. Neemt niet weg dat ik ze één van leukst spelende ploegen vind en wij speelden ook niet verkeerd wat natuurlijk leuk was voor de weer aanwezige toeschouwers.”

Zaterdag 26 februari staat een thuiswedstrijd tegen koploper Den Helder Suns op de agenda. Aanvang 20.00 uur (mogelijk vervroegd naar 19.30 uur).